logo

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “2021 yılına kadar sanayide neticeye ulaşmayı hedefliyoruz.” Dedi. Vezirköprü Küçük Sanayi yeri belirleniyor mu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “2021 yılına kadar sanayide neticeye ulaşmayı hedefliyoruz.” Dedi. Vezirköprü Küçük Sanayi yeri belirleniyor mu?

Mustafa Demir’in de katıldığı toplantıda Vezirköprü’ye 9 ayda yapılanlar masaya yatırıldı. Sanayi, Vezirköprü-Havza yolu gibi gelişme olmayan işlerin çözüleceği ve köylerdeki yol sorununun bitirileceği sözleri tekrarlandı.

İlçemizde geçtiğimiz hafta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda SANAYİ konusunun da gündeme geldiği öğrenildi.
Seçimden bu güne kadarki 9 aylık süreçte neler yaptıklarımızı değerlendirmek üzere toplantının düzenlendiğini kaydeden Mustafa Demir:

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Samsun ve ilçelerinde çeşitli ziyaretler yaparak çalışmaya başladıklarını ifade eden Başkan Demir; Bugün Vezirköprü’ye geliş amacımız geride bıraktığımız dokuz aylık sürecin değerlendirilmesidir. 2020 yılı içerisinde Vezirköprü Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak ortak çalışmalar yapacağız. Dedi.

Demir: Yıl sonunda YOL problemi kalmayacak!..
Vezirköprü’nün yol sorunu başta olmak üzere otopark sorununa da el attıklarını belirten Demir:

Bugüne kadar Vezirköprü’de 44 kilometrelik yol çalışması yaptık. 2020 yılı içerisinde ise 140-150 km’lik bir yol çalışmasının yanında ek olarak 50 kilometrelik bir yol çalışması da yapacağız. 2020 yılında Vezirköprü’de yol için çalışacağız ve 2020 yılı sonunda Vezirköprü’de acil olan problemli hiçbir yol kalmayacak. Bununla birlikte 2021yılında ise vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri büyük çapta yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde Samsun ve ilçeleri için vaat ettiğimiz yollar, kanalizasyon ve içme suyu içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dönemimizin sonuna geldiğimizde Vezirköprü’de vatandaşlarımızın tüm talepleri karşılanmış olacak. Bu anlamda 2020 yılını çok verimli geçirecek ve önümüzdeki dört yılsonunda tüm projelerimiz hayata geçmiş ve askıda kalmamış olacak.” Dedi.
İlçedeki otopark sıkıntısına da değinen Demir; “Vezirköprü Belediyesi ile birlikte otopark sorunu konusundaki çalışmalarımızı başlattık. Bu anlamda otopark sorununu çözmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Vezirköprü, 2020 yılında çok büyük mesafe kat edecek.” İfadelerine yer verdi.
Vezirköprü’de özellikle merkezde içme suyu sıkıntılarının olduğuna da dikkat çeken Başkan Demir; “Yer altı su kaynaklarının seviyesinin düşmesi nedeniyle su yetersizliğini aşmak için gereken çalışmaları sürdürüyoruz. Su Arıtma Tesisi için Saski ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Köklü bir şekilde bu problemi de çözmüş olacağız.” Dedi.
Vezirköprü Havza yolu
Yıllardır çile haline gelen ve birçok kazalara neden olan Havza-Vezirköprü yolu için de değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Önümüzdeki aylarda Ulaştırma Bakanımız Samsun’a gelecek. Kendisiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın da gelme ihtimali var. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza mesafe kat ettiğimizi göstermek zorundayız. Ödenek ve kaynak oluşturulduğu anda ihaleye çıkaracak ve konunun üstünde duracağız.” Şeklinde konuştu.
Sanayi çalışması
Vezirköprü’de uzun zamandır konuşulmasına rağmen somut bir adımın atılamadığı SANAYİ Bölgesi çalışmaları için de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir açıklamalarda bulundu. Demir:

Vezirköprü’ye kurulacak olan Sanayi alanının hangi statüde olması gerektiğini inceliyoruz. 2020 yılı içerisinde sanayi alanındaki çalışmalarımız için ya mesafe kat ettireceğiz ya da tamamen bitirerek çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yani 2021 yılına kadar sanayide neticeye ulaşmayı hedefliyoruz.
Sanayi alanında yeni sanayi kurulana kadar yatırımcılarımıza yer temini konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2019 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Vezirköprü Belediyesi ile çok koordineli çalışmalar yürüttük. Dedi.
Vezirköprü’ye yapılması planlanan KÜÇÜK SANAYİ Sitesi için daha önce konuşulan Kızılcaören üzerindeki araziden başka bir yerin düşünüldüğü belirtiliyor.
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı İsmail Şen, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, belediye meclis üyeleri katıldı.

Share
301 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?