logo

Öğrenciler İdlib Şehitleri İçin Yürüyüş Yaptı

Öğrenciler İdlib Şehitleri İçin Yürüyüş Yaptı

İlçemizde bulunan lise ve ortaokul öğrencileri öncelikle Kaymakam Kudret Kurnaz’dan yürüyüş için izin aldıktan sonra Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan askerler için yürüyüş yaptı.
Suriye’nin İdlib kentinde Türk Ordusunun da içinde bulunduğu savaş ortamında şehit düşen askerler için Salı günü ilçemizde yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, şube müdürleri, öğretmenler, lise ve ortaokul öğrencilerin yanı sıra ilçemizden de vatandaşlar katılarak destek verdiler.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirilmesi ve Şahinkaya MTAL öğrencisi Yusuf Dursun Çakıcı’nın konuşmasıyla devam etti.
Çakıcı; “Var olduğumuz sürece vatanımızı, bayrağımızı ve büyük Türk ulusunu düşmanlarımıza karşı her şekilde savunacağımızı ve de şuanda orada olan kahraman ordumuzun daima arkasında olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Devlet olarak milletçe el ele verip her türlü zorluğun üstesinden gelecek bir milletiz. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu vatan uğruna gerekirse bizler de can vermeye hazırız. Bu birlik ve beraberliğimizi sükunet içerisinde sağduyu ile koruyarak tepkimizi dile getirmek ve milletimizin her zaman yanında olarak desteğimizi belirtmek istiyoruz. Vatan hepimizin. Bayrak hepimizin. Bir karış toprağını kimseye vermeyiz. Bunu tüm dünya bilsin. Biz asil Türk milletiyiz. Bir ölür bin diriliriz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadelerine yer verdi.
Konuşma sonrası Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Ozan tarafından gerçekleştirilen dua sonrası grup ellerinde bayraklarla sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenlediler.

Share
277 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?