logo

19 Mayıs’ta Çelenk Sunulacak. Ama…

19 Mayıs’ta Çelenk Sunulacak. Ama…

Geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında mesafeli olarak gerçekleştirilen çelenk sunma töreni bu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da aynı şekilde yapılacak.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü protokol üyeleri yüzlerinde maske ve sosyal mesafe kuralı nedeniyle birbirlerinden uzak durarak çelenk sunmuştu.

19 Mayıs Salı günü düzenlenmesi gereken Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102.yılında çelenk sunum töreni de yine aynı şekilde düzenlenecek.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı, Samsunspor Kulübü, Atatürkçü Düşünce Derneği Şamsun Şubesi, Cuımhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şubesi, Birleşik Kamu-İş Sendikası, Samsun Lions Kulübü ve Samsun Bilnet İlk/Ortaokulu tarafından talep edilen ikinci bir çelenk sunma töreni gerçekleştirilmeyecek.

Konuyla ilgili olarak Samsun Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Koronavirüs pandemisi ile ilgili sosyal izolasyonun temini, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir hayata geçirilmiş ve bu kapsamda ilimizin de dahil olduğu 15 şehirde 15.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 19.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır.

Bu nedenle 19 Mayıs 2020 Salı günü Atatürk Anıtına çelenk koyma talebi uuygun görülmemiştir.” ifadelerine yer verildi.

Share
274 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?