logo

31 Ağustos’ta Uzaktan, 21 Eylül’de Yüz Yüze 2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Kademeli Başlayacak

31 Ağustos’ta Uzaktan, 21 Eylül’de Yüz Yüze 2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Kademeli Başlayacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre önce uzaktan eğitimle sürdürülen ve sonrasında da tatil edilmesine karar verilen 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılının sona ermesinin ardından yeni Eğitim – Öğretim yılı için tarih verildi.

Mart ayından bu yana ülkemizi de etkisi altına alarak okulların Mayıs ayı sonunda tatil edilmesinin ardından yeni tarih açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada; “31 Ağustos Pazartesi günü okulları uzaktan açıyoruz. 21 Eylül’de de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak. İsteyen özel okullar 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.” Şeklinde konuştu.

Uzaktan eğitim nasıl olacak?

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA televizyon kanalları, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki bir takım konulardan da oluşuyor.” Dedi.

Selçuk açıklamasının devamında hazırlanan destek materyalleriyle öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Selçuk, okullar açıldığında öğrencilere, öğretmenlere, okulların destek personeline, servis sürücülerine varana kadar okullarla ilgili herkesin sağlık durumunun HES kodları marifetiyle takip altında olacağını ifade etti.

Bakan Selçuk, ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konulmuş kişilerin bu sistem sayesinde tespit edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Servislerde, okul bahçesine, binasına girişte, ders başlayana kadar maske ve benzeri hususlardaki standartların daha önce hazırlanan kontrol kılavuzu çerçevesinde belirlendiğini ifade eden bakan Selçuk, bu kapsamda hem öğrenciler, hem öğretmenler hem de veliler için bir takım rehberler hazırlandığını belirtti.

Maske tedarikinin Bakanlık tarafından da sağlanacağını, okulların hijyen standartlarını geliştirmek üzere çeşitli kurumlarla çalışmaları devam ettirdiklerini aktaran Selçuk, bu standartların denetimi için 2 bin denetmenin şu anda sahada ve okullarda olduklarını ve her bir okulun standardını gözden geçirdiklerini ifade etti.

Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacaklarına işaret eden Bakan Selçuk, “Yani öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak ama çocuklarımız için de 1 hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek.” İfadelerine yer verdi.

Share
238 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?