logo

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) 3 Ülkede Gösteriye Gidecek

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) 3 Ülkede Gösteriye Gidecek

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği’nin İspanya’dan iki, İtalya’dan üç ve Litvanya’dan bir ortak kurumla geçen yıl başvurusunu yaptığı Avrupa Birliği Erasmus+ KA204 “İngilizce ve Bilgi İletişim Teknolojileri: Disiplinler arası Bir Yaklaşım” adlı projesi kabul edildi.
Dernek Yönetim Kurulu üyeleri sınırlı sayıyla ve kısa bir şekilde toplanarak proje açılışını gerçekleştirerek sözleşme imzaladılar. Dernek Başkanı Rahmi Günindi, projenin İngilizce başta olmak üzere yabancı dil öğretiminin teşvik edileceği, bu alanda yeni yaklaşımların farklı ülkelerdeki uygulamalarının paylaşılacağı ve farklı etkinliklerle projenin gerçekleştirileceğini ifade etti.
Günindi, Projenin iki yıllık bir zamanda gerçekleştirileceği, bir tanesi ilçemizde de olmak üzere ülkelerarası toplantı ve ziyaretlerin yapılacağı ve proje konusunun yanı sıra kültürlerarası diyaloğun geliştirileceğini söyledi.
Pandemi süreci sebebiyle ilk uluslararası toplantının çevrimiçi yapıldığını ifade eden Dernek Başkanı Rahmi Günindi; “Yetişkin öğrenicilerin kişisel ve çalışma alanlarındaki yetkinliklerinin artırılması ve Avrupa Birliği içinde hareketliliklerinin sağlanması da proje amaçlarından birkaçı. İlerleyen süreçte, pandemi sürecinin inşallah yavaş yavaş yok olmasıyla, projenin fiziksel olarak faaliyetlerine başlayacağız” dedi.
Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Rahmi Günindi; “Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği, ilçemizde Türk Halk Oyunları Gösterileri, Eğitime destek faaliyetleri, kültürel etkinlikler ve yurt içi ve yurt dışı projeleriyle gündemdeki yerini korumaktadır. Her yaştan ilçemiz vatandaşlarına yeni imkânlar sağlamak amacında olan bir sivil toplum örgütüdür. Bu proje Avrupa Birliği’nden alınan hibe ile gerçekleştirilecektir.” Şeklinde konuştu.

Share
235 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?