logo

Ziraat Odası görüşmeleri tamamladı TMO zamanında açılacak..

Ziraat Odası görüşmeleri tamamladı TMO zamanında açılacak..

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Özellikle buğday üreticisinin merakla beklediği Toprak Mahsulleri Ofisi her yıl olduğu gibi bu yıl da zamanında açılarak alım yapacak.
Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya yaptığı yazılı açıklamada; “İlçemiz genelinde üretimi yapılan ana ürünümüz olan buğday, çiftçilerimiz tarafından ilçemizde yaklaşık 120 bin dekar arazide üretilmektedir. Vezirköprü Ziraat Odası teknik ekiplerimizce arazide gerekli kontrolleri yaptık.

İklim şartlarına bağlı değişmekle birlikte ilçemizde yaklaşık 45 bin ton buğday rekoltesi beklemekteyiz. Ülke genelinde yaşanmakta olan kuraklık sebebiyle buğday rekoltesinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği çalışma raporlarına göre 2 milyon ton azalma beklenmekte olup bu arz kaybı buğday fiyatlarında kendini yükseliş olarak gösterecektir.
Bu fiyat dalgalanmalarından ilçemiz olarak etkilenmemek adına her yıl olduğu gibi Toprak Mahsulleri Alım Ofisinin ilçemizde açılması için gerekli görüşmelerimizi tamamladık.
Üreticimizin ihtiyacı olduğu dönemde ofis hizmete girecek olup, bu hizmetin ilçemize verilmesinde büyük desteği olan TMO Bölge Müdürü Derya ŞAHİNER’e Vezirköprülü üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Share
188 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?