logo

Kaymakam Halid Yıldız Oda Başkanları ve Esnaflarla Buluştu

Kaymakam Halid Yıldız Oda Başkanları ve  Esnaflarla Buluştu

Kaymakam Halid Yıldız Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri, öğretmenler, oda başkanları, temsilcileri ve esnaflarla geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Kaymakam Halid Yıldız; İlçemizde mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, mesleki eğitimle, çırak – kalfa- usta işbirliğinin geliştirilmesi ve ilçe esnafının sorunlarının görüşülmesi amacıyla, Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri, öğretmenler, oda başkanları, temsilcileri ve değişik iş kollarından esnafla bir araya geldi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda, yapılan toplantıda Kaymakam Halid Yıldız; Ülkemizde çeşitli meslek gruplarında ve iş gücünde çalışacak ara eleman çırak, kalfa, usta ihtiyacının olduğunu, devletin ve Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda bu konuya çok önem verdiğini ve desteklediğini belirtti.

Yıldız, Son yıllarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezlerine 14-15 yaşında kayıt olan ortaokul mezunu öğrencilerin, haftada bir gün okula, diğer günlerde iş yerinde çalışarak, 4 yılın sonunda yani 17-18 yaşında; lise mezunu, usta, meslek sahibi olarak mezun olduklarını, aldıkları belgeyle iş yeri açabildiklerini, 4 yıl süresince sigortası devletimiz tarafından yapılmakla birlikte, aylık 515 tl. öğrencilere katkı payı verildiğini söyledi.
Amacımızın Mesleki Eğitim, İşveren işbirliği ile geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı, Ahilik anlayışı ve ahlakına uygun şekilde eğiterek, iş kollarında yetiştirerek, devletimize ve milletimize üretim yapan, katma değer sunan ahlaklı, faziletli ve erdemli insanlar olarak yetiştirerek istihdama katkı sunmak diyerek sözlerini sürdüren Kaymakam Halid Yıldız; “Bu amaçla Mesleki Eğitim Merkezi tarafından İlçemizdeki iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu çırak, kalfa, usta ve usta öğretici ihtiyacının tespit edilmesi için yürütülen çalışmaya katkı sunsunulmasını istiyorum” dedi.

Kaymakam Halid Yıldız konuşmasının ardından toplantıda bulunan oda başkanları ve esnafların sorunlarını dinledi.
Yörükoğlu Mobilya Temsilcisi Ali Toygar; Devlet desteğinin maddi olarak işletmelere büyük destek sağladığını, sigortasının Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılmasının da çok büyük kolaylık olduğunu, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin daha bilinçli olarak işletmeye geldiğini, 4 yıl çalıştıkları için daha verimli olduğunu ve bu şekilde 3 öğrenci çalıştırdıklarını söyleyerek, bu öğrencilerinin işletmelerine katkı sağladığını söyledi.

Çelebi Oto Elektrik İşletmesi Sahibi Nuri Çelebi; Mesleki Eğitim Merkezinin yapacağı ihitiyaç analizi çalışmasının İlçemize ve esnafımıza çok büyük katkı sunacağını, çırak öğrenci yönlendirmelerinin Mesleki Eğitim Merkezi’nin yapması durumunda öğrencilerin işlerini ve işyerlerini daha çok benimseyeceğini belirterek, birinci ağızdan esnafın sorunlarının görüşülmesinin çok önemli olduğunu, bu şekilde yapılacak toplantıların İlçemize katkı sağlayacağını söyledi.

İlçe Kaymakamımız Halid Yıldız; Toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, toplantı sona erdi.

Share
162 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?