logo

Millet İttifakından Samsun’daki Atatürk Onur Anıtı’na yapılan Saldırı İçin Ortak Basın Açıklaması

Millet İttifakından Samsun’daki Atatürk Onur Anıtı’na yapılan  Saldırı İçin Ortak Basın Açıklaması

Millet İttifakı partileri Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Vezirköprü İlçe teşkilatı mensupları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde Perşembe günü (bugün) ortak bir basın açıklaması düzenledi.

İttifak üyesi partiler düzenledikleri basın açıklamasına öncelikle Regaip Kandili için “İslam âlemi için oldukça önemli olan Regaip kandilini kutlar, milletimize birlik ve beraberlik getirmesini dilerim.” İfadelerine yer verdiler.

Daha sonra İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Salih Gürbüz tarafından okunan basın açıklamasında; “Bunun gibi önemli bir güne, gözlerimizi oldukça kötü açtık. Ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun da bulunan ve kentin simgesi haline gelmiş olan anıtı dün gece kimliği belirsiz birtakım kişi veya kişiler tarafından yıkılmaya çalışıldı.

Ancak, burada yıkılmaya çalışılan yalnızca bir anıt değil; ülkemizin bağımsızlığımızın simgelerinden biridir. Anıt, Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı, yere 29 Ekim 1931 yılında konulmuştur ve Onur Anıtı olarak bilinmektedir.

Bu saldırı zor günler geçiren ülkemizi derinden sarsmış; milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bizleri yaralamıştır.

Ulu önder Atatürk şöyle demektedir: “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

Bilinmeli ve unutulmamalıdır ki ülkemiz bağımsızlığını her zaman koruyacaktır. Bu ve bunun gibi saldırılar bizlerin milli birlik ve beraberliğini daha da perçinleştirmektedir.

Milli ve manevi değerlerimize bu tür saldırılar nereden gelirse gelsin bizleri karşısında bulacaktır.

Ortamı gererek kaos ortamı meydana getirmeye çalışanların bu hain emellerine ulaşmalarına Müslüman Türk milleti asla izin vermeyecektir.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni, eder katılımınız için hepinize teşekkür ederim… Allaha emanet olunuz…” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasına CHP ve İYİ Parti ilçe teşkilatları katıldı. Grup yapılan açıklaması sonrası sessizce dağıldı.

Share
264 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?

#

Millet İttifakından Samsun’daki Atatürk Onur Anıtı’na yapılan Saldırı İçin Ortak Basın Açıklaması” için 1 yorum

  1. Şerafettin : diyor ki:

    akp ve mhp liler nerde ? ihale kotarmakla mı meşguller? Saldırı sadece ATATÜRK Anıtına yapılmadı. Gavur dediklerinin yaptığı cipe binip müslümanlıktan bahseden geri kafalı zihniyet. akp den değil ama en azından mhp den bir şey bekliyorduk ama onlar akplileri bile sollayacak bu gidişle.