Vezirköprü’de 15-17 Ağustos tarihlerinde düzenleneceği açıklanan 2025 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası – 4. Ayak Vezirköprü Yarışı son yaşanan gelişmeler sonucun iptal edildi.
Yıllardır düzenledikleri başarılı organizasyonlara bu yıl yenisini eklemek isteyen offroadcuların 15-17 Ağustos’ta Vezirköprü’de yapacakları Türkiye Offroad Yarışları 4. Ayağının Samsun Valiliği’nde ilgili kurum müdürleri ile birlikte yapılan toplantı sonucunda iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmesi kararı alındığı öğrenildi.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) resmi sitesinden ertelemeyi yayınlayarak duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre;PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası – 4. Ayak Vezirköprü Yarışı 26-28 Eylül 2025 tarihlerinde yapılacak.
Yapılan açıklamaya göre, yarışların ileri bir tarihe alınmasının 2 ana sebebi var.
TOSFED’ten yapıan açıklamada; “Takvimimizde yer alan bazı organizasyonların, orman yangılarının çoğalması ve hava sıcaklığının yüksek derecelere ulaşması nedeniyle ertelenmesi nedeniyle; 2025 sezonu Ulusal Yarışma Takvimi’nde güncellemeler yapılmış olup bilgilerinize sunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.
Daha sonrasında da Samsun Otomobil Spor kulübü bir açıklama yaparak ertelemeyi duyurdu.
Edinilen kulis bilgisine göre, yapılan toplantıda sonra 3 sebepten dolayı yarışların ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.
Neden iptal oldu?
İlçemizin en ilgi çeken organizasyonlarından biri olan offroad yarışları için de hazırlıklar sürerken alınan bu kararda en etkili olan kararın yaşanacak konsantrasyon eksikliği olacağı belirtildi.
Türkiye genelinde yaşanan ve bir çok ilde yaşanan orman yangınlarının yarışların ertelenmesinde büyük etkisi olduğu kaydediliyor.
Kurumlarla birlikte yaşanacak konsantrasyon kaybı nedeniyle yarışmacıların da yarışmak istemediklerini iletmeleri üzerine alındığı belirtilen kararın bir diğer gerekçesi ise yaşanan rekor seviyede sıcaklıklar.
Samoff tarafından düzenlenecek olan PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası – 4. Ayak Vezirköprü Yarışı’nın iptali için öne sürülen bir nedenin de Kunduz Güreşleri ile yakın tarihe denk gelmesinin olduğu ileri sürülüyor.
Bu yıl 19.su düzenlenecek Kunduz Güreşleri’nin Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ne girmesiyle daha da büyüyecek olan organizasyondan sonra Vezirköprü’deki özellikle bu işlerde görev alacak olan aynı ekibin offroad yarışlarında da görev almasının farklı sıkıntılara neden olabileceği öne sürülüyor.
Türkiye Offroad Yarışmalarının 4. Ayağı’nın yapılacağı Vezirköprü yarışları 22-24 Eylül tarihlerinde yine Vezirsuyu’nda gerçekleştirilecek.
Kunduz Yağlı Güreşleri
Bu yıl 19.su düzenlenecek olan Kunduz Yağlı Güreşleri CW Enerji Türkiye Ligi’ne girmişti.
Kamuoyunda yaşanan yangınlar nedeniyle bu organizasyonun da iptal edilmesini isteyenler olsa da, bu gibi bir federasyona bağlı olan büyük organizayonların kendi başına iptal edilmesinin oldukça zor olduğu ve bir takvime bağlı kalınması gerektiği için iptal edilmeyeceği iddia ediliyor.
Huriye BARAN – VATANDAŞ