logo

Sevk sayısı azalacak!..

Sevk sayısı azalacak!..

Samsun’un en uzak ilçesi olan Vezirköprü’nün hastanesinden yapılan sevk sayısının azaltılması için mücadele edeceklerini aktaran Hastane Başhekimi Osman Karakuş, atıl durumdaki EEG ve EMG cihazlarının çalışır hale getirilmesinin ilk adımlardan biri olduğunu aktardı.

Günde 5 ila 8 civarında hastanın EEG çektirmek için Samsun’a sevk edilmek zorunda kalındığını ifade eden Karakuş:

-Hastanemizde yapılabilecek olan testlerden biri EEG diğeri ise EMG. Cihazları hastanemizde daha önce alınmış ve kullanılıyorken, arızalandığı için bir kenara kaldırılmışlardı. Biz arkadaşlarımızın çalışma gayretini göz önüne alarak bu cihazları tekrar tamir ettirerek hizmete soktuk. Bu sayede her ay birçok hastamızı bu sebeplerle sevk etmekten kurtulduk. Dedi.

Vezirköprü Devlet Hastanesinin günlük 1600-2000 hastaya hizmet verdiğinin altını çizen Karakuş:

-Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Bu kadar hastanın başvurduğu bir hastanede sevk sayısı aslında 250 civarında olabilir. Vezirköprü’de de sevk sayısı 230 civarında. Ancak biz İl’e uzak olan Vezirköprü gibi bir ilçede sevk sayısının daha az olmasına çalışacağız. Dedi.

Palyatif Ünitesi

Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde ağır hastaların bakımında kullanılan palyatif ünitesinin kurulması için çalışmalara başladıklarını belirten Başhekim Osman Karakuş:

-Bu ünite hem yoğun bakım ünitelerini hem de ağır hastaları ve hasta yakınlarını önemli sıkıntıdan kurtaracak bir ünitedir. Yerini hazırladık. Girişimlerimiz son noktaya geldi. İlçemiz ve hastanemiz için önemli bir ünite kazanmış olacağız. Dedi.

Tecrübeli bir başhekim olan Osman Karakuş, Vezirköprü Devlet Hastanesi personelinin de her geçen gün hastalarına daha iyi hizmet verebilmesi için eğitim çalışmalarına başlandığının altını çizdi.

Share
980 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?