Emekliler için düzenleme yolda
Emekliler için düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Emeklilerimizin yaşadığı zorlukların farkında olduğumuzu pek çok defa ifade ettim. 2027 bütçesinde emeklilerimizin durumunu biraz daha iyileştirecek mali imkânları oluşturuyoruz. İhtiyaç duyulan yasal düzenlemeyi sene sonuna kadar hayata geçirmeyi ümit ediyoruz” dedi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022’de başlattıkları asgari ücrete kadar tüm ücretleri vergi dışı tutma uygulamasını devam ettirdiklerini dile getirdi.
Bu kapsamda 2027’de vergi istisnası yoluyla çalışanların gelirlerine 1 trilyon 460 milyar lira katkı sağlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Emeklilerimizin yaşadığı zorlukların farkında olduğumuzu daha önce pek çok defa samimiyetle ifade ettim. Bu konuda her zaman yapıcı olmaya, şartları zorlama pahasına elimizden geleni yapmaya gayret ettik. İnşallah 2027 bütçesinde başımızın tacı olan emeklilerimizin durumunu biraz daha iyileştirecek mali imkânları oluşturuyoruz. Bunun için ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeyi adalet ve hakkaniyet çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin de takdiriyle sene sonuna kadar hayata geçirmeyi ümit ediyoruz.”
Ali SEZGİN-VATANDAŞ