logo

Vezirköprü’ye Su Müjdesi 13 Eylül 1998

Vezirköprü’ye Su Müjdesi 13 Eylül 1998

Tepeören’de saniyede 50 Lt. üzerinde sağlıklı su bulundu. Su sıkıntısı tarihe mi karışıyor?

Vezirköprü’ye Su Müjdesi

Birçok il ve ilçeler gibi kurak mevsimlerde su sıkıntısı çeken Vezirköprü’ye Tepeören’den “Su Müjdesi” geldi.

Oraya gönderdiğimiz Hüseyin Şirin’in incelemesine göre: Belediye’nin girişimi sonucu İller Bankasının yaptığı kazıda 10 metrede olumlu raporla sağlıklı olduğu anlaşılan 50 litre su bulunduğu saptandı.

Su için tahlil ve etüdler bir yılı aşan sürede, su ön çalışmaları da bir ay süreyle yapıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Suat Binici, sorularımızı şöyle yanıtladı:

-Havaların kurak gitmesi nedeniyle ilçemizde su sıkıntısı baş göstermiştir. Önceki yıllarda Oruç Köyü civarında bulduğumuz suyun da artan nüfus ve ihtiyaca yetmeyeceğini hesap ederek, Tepeören’de hazineye ait çay yatağında çalışmamız sonucu sondaj çalışması İller Bankası’nca ihale edildi. Ancak köydeki çalışmalar kolay olmadı.

Köyden Tepki

Yer tesliminden sonra müteahhit çalışma yaparken, Tepeören köyünden yüz kadar yurttaş şantiyeyi basarak, çalışanları işi bırakmaları için tehdit ettiler. Kaymakamlık ve Jandarma gerekli önlemleri aldı. Bende yurttaşlarımızla konuşarak; yerin hazineye ait olduğunu tapusunu göstererek ikna ettim. Ancak ondan sonra buzlar çözüldü.

Bu arada ilçe içindeki boruların eski, basit oluşu, sağlıklı olmayışı suyun toprak altında kaybını gün be gün artırmaktadır.

Eğer Oruç Köyü civarında açtığımız üç adet kuyu olmasa ilçemiz su alamaz duruma gelecekti.

Belediye olarak ayda su kuyuları için 800 milyon elektik parası ödüyoruz.

Şimdi Tepeören köyünde (ilçeye 16Km. uzaklıkta) yaklaşık (en az) saniyede 50 litre suyu getirdiğimizde; ilçenin su sıkıntısı ileriki yıllarda tarihe karışacak. Vezirköprü bol suya kavuşmuş olacak.

Çalışanlarda, Tepeören suyunu Vezirköprü’nün Fırat’ı olarak değerlendirdiler, İller Bankası müteahhit’i ni beklediklerini söylediler.

 

Vezirköprü’de Kansız Bıçaksız Başarılı Ameliyat

Vezirköprü Devlet Hastanesinde Safra kesesi taşı tanısıyla yatan Çeltek köyünden Hacer Akpınar(35) isimli hasta ilçemizde ilk kez uygulanan yeni bir yöntemle ameliyat edildi. Ameliyat ilçemize yeni tayin olan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Adnan Saçın tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

İlçemizde yeni yeni uygulanmaya başlayan Tıp çevrelerinde Laparoskopik Kolesistektomi denilen, Halk arasında  ise kapalı (kansız) safra kesesi ameliyatı olarak bilinen yöntem Samsun ilçelerinden ilk kez Vezirköporü’de gerçekleştirilmiştir. Bu yöntemle göbek altından 1 cm. çapında kamera karın içine sokulduktan sonra özel aletler ile safra kesesi çıkartılmaktadır.

 

Haberimiz ilgi gördü. Kapaklı’lı Ahmet Akkaya meşhur oldu.

Çapkın Dede Tutuksuz Yargılanacak

Vatandaş’ın telefonları medyanın Samsun büroları tarafından geçtiğimiz hafta adeta kilitlendi.

Anadolu Ajansı Ekibi Kapaklı Köyüne geldi.

Kapaklı köyünde 66 yaşındaki E.Ö. isimli nineyi kaçırırken Jandarma tarafından suçüstü yakalanan 72 yaşındaki A.K. savcılığa verildi. Savcılık sanığı mahkemeye sevk etti. Mahkeme iddia edilen suçun teşebbüs halinde kalmasını göz önüne alarak sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

Yağcı Köyünde Hint Keneviri Ele Geçti

Vezirköprü’nün Yağcı Köyünde alınan bir istihbarat doğrultusunda  Dursun İnce’ye (63) ait mısır tarlasında operasyon düzenleyen jandarma timleri, söz konusu tarlada ekili bulunan 215 kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Dursun İnce yakalanarak gözaltına alınırken, söz konusu dişi Hint keneviri imha edildi. Soruşturma sürüyor.

 

CHP’nin 75.Yılı Vezirköprü’de Kutlandı

CHP’nin 75.Yıl dönümü ilçemizde de kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayan kutlamada günün önemini içeren konuşmayı ilçe başkanı İhsan Cömert yaptı. Cömert:

-Birinci dünya savaşından yenik çıktıktan sonra galip devletler, kendi aralarında anlaşıp, Anadolu’yu paylaşarak işgal ettiler.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş mücadelesi yapan Mustafa Kemal, Erzurum ve Sivas kongreleriyle CHP’nin ilk temelini Kuvayi Milliye ile oluşturarak onun devamı olan CHP kurdu. CHP’nin kuruluşu 9 Eylül 1922’de düşmanın denize döküldüğü yılın ertesinde 9 Eylül 1923’e rastlar. Cömert daha sonra;

-Yılbaşında herkes sazlı sözlü eğlence ile noeli kutlarken, 11  erimizin şehit edildiği sınır karakolumuzda geceyi geçiren tek lider Deniz Baykal’dı. Sayın Deniz Baykal’ın hiçbir hırsızlık kamburu ve şaibesi yoktur. CHP Samsun ve Vezirköprü’de gururumuzdur. Dört yıl içinde Belediye Başkanı Suat Binici, Vezirköprü’yü köy görünümünden başarılı çalışmalarıyla kurtarmıştır. Çevre ilçelerde her yerde Vezirköprü Belediyesi’nin çalışmalarından sitayişle bahsedilmektedir.

Alnımız açık, başımız diktir. Dedi.

Share
661 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?