logo

Verilen sözlere rağmen yollarının yapılmayışına, Beşpınar, Tahtaköprü, Esentepe, Alanşeyhi, Sarıdibek, Öğürlü köylerinin gençlerinden tepki: Vezirköprü’nün 6 Köyü Seçimlerde Oy Kullanmayacak! 21 Şubat 1999 Pazar

Verilen sözlere rağmen yollarının yapılmayışına, Beşpınar, Tahtaköprü, Esentepe, Alanşeyhi, Sarıdibek, Öğürlü köylerinin gençlerinden tepki: Vezirköprü’nün 6 Köyü Seçimlerde Oy Kullanmayacak! 21 Şubat 1999 Pazar

Beşpınar, Öğürlü, Alanşeyhi, Sarıdibek, Tahtaköprü, Esentepe köylerinin gençleri, geçtiğimiz hafta Vatandaş Gazetesini ziyaret ederek önümüzdeki seçimlerde kullanmayacaklarını bildirdiler. Gençler Beşpınar’a dar bozuk asfalt pndan sonraki yolumuz hiç perişan… İlçeye ulaşamıyoruz, hastamızı götürüp getiremiyoruz. Bize kimse sahip çıkmıyor. İki yıl önceki ölümlerde Vali ve diğer yetkililer geldiler; çok şey için söz verdiler, hiçbirini yerine getirmediler. Canları burunlarına gelen gençlerin bu duruma ileri gelenlerin seslerini çıkarıp etkinlik sağlayamamaları, (tıpkı bizim Samsun il genel meclisine gönderilen, orada sus pus oturan, bu rağmen aydın gençlere olanak vermeyen parti ileri gelenleri gibi, Ankara’ya TBMM’de ilçenin sesini duyuracak üyenin gönderilmesinde ittifakı (entrika) dışında düşünmeyen yöneticiler benzeri) ileri gelenlerin sessizliğinden şikayet ettiler gençler… Bize dertlerini anlatan gençler; bu seçimde oy kullanmayacaklarını, sandıkları boş göndereceklerini söylediler. Tahtaköprü, Alanşeyhi, Öğürlü, Sarıdibek köylerinde yaklaşık 10 bin insan ilkel koşullar altında yaşamaktadır.

İki yıl önceki olaylarda, köye girdiğimizde çoğalmanın kontrolsüz oluşunun ilginç örneği ile karşılaştık. Sokaklar arı kovanı gibi çocuk doluydu. Köylüler o zaman doğum kontrolünde yol gösterecek kimse yok. Yanıtını vermişlerdi. Hala değişen bir şey yok.
Bu on bin insana sağlık hizmeti verilmesi için, en azından birkaç doktor, sağlıkçı, ebe ile görev yapacakları sağlık ocağı olması gerekir.
Tek ebe dahi yoktur. Doğru dürüst okul yoktur. Bu köylerde…
Samsun’un Kavak, Asarcık, Salıpazarı, Sinop’un Saraydüzü ilçelerinin nüfusunu katlayacak kadar insan yaşayan birbirine çok yakın bu köylere hiçbir Devlet hizmeti gitmemiştir. Yolları perişandır. “Sandığa oy vermek için gitmeyeceğiz.” Diyen köylünün bu haklı sesine kim yanıt verecek?
Beşpınar’a kadar bozuk bir(sözde) asfalt, sonrası hiç perişan bir yol…
Bu köylerin ileri gelenlerinin zayıflığı gençleri harekete geçirdi. Tıpkı Vezirköprü’nün Samsun İl Genel Meclisinde (Vilayette), Ankara’da TBMM’de sesini duyuracak kimsesi olmadığı, bazı partilerin entrikaları, memleket hizmeti sayacak kafa yapısındaki ilçe yöneticileri gibi…
Devlet Hastanesinde Değişiklikler
Günde ortalama 600-700 kişinin muayene olduğu, bir dahiliyecinin her gün 50-60 kişiyi muayene ettiği Devlet hastanesinde, önce Başhekim krizi yaratıldı. Operatör Dr. Sait Turanlı için Ankara’ya düzenlenen (bilmem ne) seferleri ile tayini çıkartıldı.
Doktor yılmadı, Bölge İdare Mahkemesinden tayine iptal kararı aldı. Turanlı tayinini Ankara’ya Onkoloji hastanesine çıkarttı. İlçemiz bu doktordan yoksun kaldı. Başhekimliğe Dtp. Fazlı Kartal vekaleten görevlendirildi.
Hastanenin iki dahiliye uzmanından Dr. Metin Eser, Diyaliz stajı için Samsun’a gitti.
Bu arada bir başka tatsız olaya rastlandı: Bu olay ilçede kalan tek dahiliyecinin de rapor alıp tayin istemesine neden oldu. Dahiliye uzmanı Dr. Hakan Yüksel de giderse ilçede dahiliye uzmanı kalmayacak.
Hastane başhekimliğine Valilik bu sefer de Süleyman Aygün’ü atadı.
Konuştuklarımız: Doktor Hakan Yüksel’in kurallara ve mesaisine titizlikle uyan, teşhiste isabetli, ciddi bir hekim olarak belirtmektedirler.

Share
654 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?