logo

Esnaf Kefalet Demirkan ile devam..

Esnaf Kefalet Demirkan ile devam..

1800 üyesi olan Esnaf Kefalet seçimlerinde Salona sığılmadı

Pazar günü Atatürk İş Merkezi’nde yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimini eski başkan Şakir Demirkan aldı.
Saat 11.30’da başlayan Olağan kongreye Samsun-Sinop Bölge Birliği ve Canik Kooperatif Başkanı Fevzi Apaydın ile birlikte bölgedeki kooperatif başkanları katıldı.
Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Fişekci de kongreyi izleyenler arasındaydı.
Atatürk İş Merkezi Salonu’na sığmayan üyelerin bir çoğu ya ayakta takip etti, ya da dışarılarda gezerek oy kullanmak için sırasını bekledi. Üyelerin önemli kısmı kalabalıktan ve salondan şikayetçiydi. Bu kadar kalabalık ve iki tarafın çekişmesine sahne olan genel kurulda hiçbir tatsızlık çıkmaması özellikle dışarıdan gelen misafirlerin takdirini topladı.
Genel Kurul Divanı’na seçilen Fevzi Apaydın, Hüseyin Kaya, Cemal Gürsel Öz ve Cemil Aydın’ın yönettiği kongrede yönetim kurulu yıllık çalışma raporları, denetim kurulu raporları, bilanço ve gelir gider tabloları okundu.
Bu raporların oylanmasından sonra yönetim ve denetim kulu raporları ibra edildi. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin aylık ücret ve yollukları belirlendi.
Kooperatif üyelerinin üniversitede okuyan çocuklarına verilen burs miktarının 60 bin liraya çıkarılması, kooperatif takibinde bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve Kooperatif ana sözleşmesinin 66. Maddesinin değişikliğinin görüşülmesi ve gayrımenkül satışı maddeleri okunduktan sonra Şakir Demirkan bu raporları açıklamak adına kürsüye geldi.
Demirkan; Vezirköprü Kooperatifi olarak en güçlü kooperatiflerden biri olduklarını kaydederek:
– Çarşamba Kooperatif Başkanımız da burada. Ancak bizden daha büyük bir ilçe olan Çarşamba’dan iki kat fazla kredi kullandırmışız. Bununla birlikte geri dönüşü de, yani parayı en iyi toplayan kooperatiflerden biri olmuşuz. 1827 üyesi bulunan Vezirköprü Kooperatifimizde 1300 kişi kredi kullanmış. Yıllara oranla bakacak olursanız; gittikçe artan kredi kullanım miktarı, buna rağmen artmayan bir ödememe alışkanlığı görüyoruz. Bu sayede ülkemizi sayılı Kooperatiflerinden biri haline geldik. Bu sayede üyelerimiz diğer kooperatiflere göre daha fazla kredi kullanabiliyor. Bu maddeler nedir deseniz; öğrencilerimize burs veren belki de tek kooperatif biziz. Çok fazla değil ama, öğrencilerimize hafta da bir öğün yemek ısmarladığımızı düşünün. Kooperatifimiz borçluların icra takibini 1 ay ile sınırlandırmış. Ancak biz bunu 3 aya çıkarmak istiyoruz. Bir üyemize ait ev haczini de yine bu arkadaşımıza satmak için yetki istiyoruz. Dedi.
Yapılan oylamalarda maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra seçimlere geçildi. Ancak kooperatiflerde yapılması gereken açık oylama yerine iki tarafın ortak imzasıyla kapalı oylama teklifi verildi. Yapılan oylamada kapalı oylama kabul edildi.
Aday olduğunu açıklayan Hüseyin Yılmaz kürsüye gelerek neden aday olduğunu üyelere anlattı. Daha sonra son konuşmayı yapmak üzere Şakir Demirkan kürsüye geldi. Kendi başkanlık sürecini anlatarak yeniden destek istedi. Daha önce aday çıkmayacaklarını söyledikleri için bu salonun hazırlandığı anlatan Demirkan; “bilseydik daha büyük bir salona bakardık” dedi.
Bu konuşmadan sonra Hüseyin Yılmaz, Demirkan’ın konuşmasında ticari hayatına saldırı olduğu gerekçesiyle tekrar mikrofonu aldı ve “başkan seçilirsem maaş almayacağım” Dedi.
Daha sonra seçimlere geçildi.
Kapalı oylamada sandıklar kondu, listeler verildi ve oylama başladı.
1827 üyesi olan Kooperatifte 1559 oy kullanıldı. Gece 22.15 sıralarında başlayan oy tasnifi sonrasında Şakir Demirkan ve ekibine 988 oy, Hüseyin Yılmaz ve ekibine 566 oy çıkarken, 5 oy geçersiz sayıldı.
Listede kimler var?
Böylece; Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu’na
Şakir Demirkan, Ercan Coşkun, Rıdvan Görel, Önder Erdem ve Ümit Çörüş asil; Metin Kartal, Emrah Karaca, Hadi Akyol, İlyas Ertürk, Ahmet Sakınç yedek üye olarak 4 yıllığına seçildiler.
3 yıllığına seçilen Denetim Kurulu’na ise; Arslan Yıldırım ve Rıdvan Bıyık asil, Mustafa Kabuklu ve Bayram Sayar yedek olarak girdiler.
Üst Birlik Temsilcileri ise Şakir Demirkan, Hüseyin Kaya, Serdal Ataman, Arslan Yıldırım asil, Ercan Coşkun, Önder Erdem, Rıdvan Görel ve Murat Tunç ise yedek üyeler olarak belirlenmiş oldu.sonuç 1

Share
1461 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?