logo

1000 liralık Hibe Desteği İlçelere de Verilecek

1000 liralık Hibe Desteği  İlçelere de Verilecek

Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yer verdiğimiz “Büyükşehir para alırken var, Destek verirken yok!..” haberimizin ardından yapılan toplantı sonrası 1.000TL’lik hibe desteğinin Vezirköprü dahil tüm ilçelere de verileceği açıklandı. İlçe özel halk otobüsleri ve ticari taksilerden alınan hat, durak ve işgaliye bedelleri 3 ay alınmayacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sadece merkezdeki esnafa yönelik olarak 1000 lira destek vereceği ve bunda ilçelerdeki diğer esnafın yararlanmayacağı kararına gelen tepkiler üzerine cumartesi günü bir toplantı daha yapıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Orhan Kırcalı ile ilçelerin esnaf temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda Vezirköprü’nün temsilciliğini olarak Esnaf Odası Başkanı Orhan Şahin, Bakkallar Odası Başkanı Ümit Çörüş, Manifaturacılar Odası Başkanı Önder Erdem, Madeni İşler Odası Başkanı Ercan Coşkun, Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Yılmaz, Samsun Esnaf Odaları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ergen yaptılar.
Edinilen bilgiye göre; salgın nedeniyle zor duruma düşen bazı esnaflara verileceği açıklanana biner liralık desteğin sadece Samsun Merkezdeki esnafa değil, ilçelerdeki esnafa da verilmesi konusunda karar alındı.
Şoförlere de destek verilecek..
Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce Şubat ve Mart aylarında ilçe özel halk otobüsleri ve ticari taksiden alınmayan hat, durak ve işgaliye bedellerinin alınmaması yönünde verilen kararın bir yenisini Belediye Meclisi’ne getirerek Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında da hat, durak ve işgaliye bedeli alınmamasını sağlayacak.
Mecliste teklif kabul edilirse, Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafına 5 ayda 629 bin 499 lira destek sağlamış olacağı belirtildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti, kullanım ve tasarruf hakkı kendisine ait olan taşınmaz işyerlerinden de, esnaflara destek olmak ve mağduriyetlerini azaltmak için kiralarına yüzde 50 indirim yapmıştı.

Share
284 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?