logo

102,5 dönüm arsaya yapılacak olan orman fabrikasının yeri ölçüldü. Yakında istimlâke başlanıyor. Üç Fabrikanın Temeli Mayıs Ayında Atılması Bekleniyor 15 Kasım 1970 Pazar

102,5 dönüm arsaya yapılacak olan orman fabrikasının yeri ölçüldü. Yakında istimlâke başlanıyor. Üç Fabrikanın Temeli Mayıs Ayında Atılması Bekleniyor 15 Kasım 1970 Pazar

Vezirköprü’ye yapılacak olan üç orman fabrikasının yeri orman müdürlüğü tarafından ölçülmüştür. Mencek köprüsü ile eski Havza yolu üzerindeki dokuz kişinin tarlasında yapılan ölçü neticesi belli olmuş ve yüz altmış iki buçuk dönüm araziye el konulmuştur.
Orman müdürü Mehmet Işık’ın verdiği bilgiye göre: Arazinin ölçülmesi tamamlanarak bakanlığa gönderilmiştir. Yakında Mahalli takdir komisyonu tarafından her tarlaya ayrı ayrı kıymet konularak esas istimlâke geçilmiş olunacaktır.

Akşam Kız Sanat Okulu’na hala öğretmen verilmedi.
Okul Aile Birliği 160 Öğrencinin İmzasını Taşıyan Dilekçeyi Başbakan Süleyman Demirel’e Gönderdi
Vezirköprü’nün 18 yıllık 160 öğrencili Akşam Kız Sanat Okulu kaderi ile baş başa bırakılmış ve hala öğretmen verilmemiştir. Kapanmak üzere olan okulun öğretmensizliğine okul aile birliği de el atmış, Başbakan Süleyman Demirel’e yüz altmış öğrencinin imzasını taşıyan bir dilekçe ile durumu bildirmişler, talebelerin sınıfta uyumaktan usandıklarını kısa zamanda öğretmen atanmazsa okula gitmeme kararı alacakları belirtilmektedir.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na Kız Teknik Okulu Genel Müdürlüğü’ne birer dilekçe ile duruma eğilmeleri istenmiştir.
İlgili makamlardan bugüne kadar menfi veya müspet bir cevap almadıklarını söyleyen okul aile birliği başkanı Osman Erkaplan “Talebelerin zayi olan günlerine acımak gerek öğretmen vermeyenlerden, öğrencilerin kaybolan zamanlarını da isteyeceğiz.” Demiştir.
Bir müdür dört öğretmen kadrosuna karşılık halen okulda bir öğretmen vardır. Çocuk bakımı öğretmeni Kadriye Yılmazer, böyle bir bölüm olmadığı halde okula atanmıştır. Demek oluyor ki bir de çocuk bakımı bölümü açıldığına göre ihtiyaç beş öğretmen bir müdür kadrosuna çıktı. Bundan 5 yıl önce dört Teknik okul mezunu öğretmenle yönetilen okulda şimdi bir tek kurs öğretmeni 160 öğrenciyle baş başa bırakılmıştır.
ATA Ortaokulda Yapılan Törenle Anıldı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 32.yıldönümü ortaokulda yapılan bir törenle anılmış ve Atanın huzurunda bir kere daha saygıyla eğilinmiştir.
Saat dokuzu beş geçe başlayan anma töreninde Atanın manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşundan sonra günün mana ve ehemmiyetini belirten konuşmalara geçilmiştir.
Atatürk’ün hayatı Bilge Küçükay tarafından anlatılmış, Cengiz Seyhan “Yıl oldu” şiirini okuduktan sonra Lise Müdür muavini Mustafa Çiçekçi Atanın tarihi akıştaki rolünü belirten konuşmasını Halil Akdemir’in okuduğu Mustafa Kemaller Ölmez isimli şiiri takip etmiştir. Lise öğrencisi Kamil Parlar “Bir anı” ile öğretmen Tekin Akın Devrimler ile ilgili konuşmalar müteakip Lise öğrencileri tarafından koro şiirler sonra Kemal Sakınç Atatürk’ten son mektup isimli şiiri okumuş Sanat Enstitüsü talebeleri Atanın Gençliğe Hitabını, Lise de Gençliğin Atatürk’e cevabını okuduktan sonra tören sona ermiştir.
Vezirköprü’nün Birçok Okulu Kapalı
İlçemizin birçok okulu kapalı bir şekilde öğretmen beklemektedir. İki aydır okullar açıldığı halde, devlet babanın bir türlü öğretmen tayin etmediği görülmektedir. Vezirköprü’nün sayısı yirmiyi bulduğu bildirilen köy okullarında öğrenciler ne yapacaklarını şaşırmışlardır.
Eğitim seferberliği diye milleti uyutup karanlığa gömen zihniyet, ya köylere okul yapmamakta veyahut da yapılmış okullara öğretmen tayin etmeyerek öğretmensiz bırakmaktadır.
Çocuk Kitapları Haftası Kutlandı
Geçtiğimiz hafta Fazıl Ahmet Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde çocuk kitapları haftası kutlanmış, okullar kitap sergileri düzenlemişlerdir. Kütüphaneci öğretmen Hatice Öz’ün yönetimindeki Çocuk Kitapları haftası başarılı bir şekilde geçmiştir.
Lise’de Ne Yeterli Hademe Var Ne Kâtip
Vezirköprü Lisesi ile ortaokulu birlikte tedrisat yapmaktadır. 16 dersane ve 760 öğrenciye ne yeterli hademe kadrosu ne kâtip kadrosu verilmiştir.

Share
204 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?