17. Yılda Vatandaş
“VATANDAŞ” Gözünden 50 Yıl Önce Vezirköprü: 25 Ocak 1976 Pazar
17. Yılda Vatandaş
Gazetemizin 17. Yaşını kutlayanlar
Eski Kaymakam Cengiz Bulut
Vezirköprü’nün tüm dertlerine eğilen, bugün yüzeye çıkmış birçok sorunun temelinde emeği bulunan İlçemiz eski kaymakamlarından sayın Cengiz Bulut’dan ilk kutlama telgrafını alışımız bizi ziyadesiyle memnun bırakmıştır. Kendisine teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.
Canavarlar faaliyette, kurtlar şehre indi odun simsarları da, rekabet halinde, İNSAF tarihe karıştı:
Odunun tonu 550 lira oldu
Yoğun kış hükmünü sürdürürken, dağlarda aç kalan canavarlar da kendini göstermeye başlamıştır.
Orman İşletmesi civarına gelen 12 kurt insanlara dehşet saçmış, bunlardan birisi de Çamurcu’nun bahçesinde görülmüştür.
Kargucak köyünde kurtların köpekleri yediği bildirilmektedir. Aç kurtlar canavarlaşırken, yoksul halk da odun bulmak için, müracaat etmedik yer bırakmamakta, ayazın altında orman yolunu beklemektedirler.
Vezirköprü’de Tütün fiatlarının 50 lira olması isteniyor
1974’te 24 Mart’ta 34 liradan Türkmenoğlu tarafından, 1975 yılının 9 Martında Baran Tuncer tarafından 40 TL’den açılan tütün piyasasının bu yıl bir aksilik olmazsa, bütçe aksaması bulunmazsa 8-15 Mart arasında 45 TL fiattan açılacağı sanılmaktadır.
Oysa fiatların 1974 yılına göre oranlaması yapılırsa, bu yıl tütün fiatlarının en az elli liradan açılması beklenmektedir.
Ekmek Fabrikası ihalesi bir Samsun’luya yapıldı
Vezirköprü’de günde ortalama sekiz saatte otuz iki çuval un işliyecek ekmek fabrikasının ihalesi Samsun da Yücel ticaret sahibi Kemal Demircioğlu’na yapılmıştır.
Belediye Matador marka fırın olacak şartını koyduğu için ihaleye bu markayı satan Yücel ticaretden başka katılan olmamış, olmayacağını bildiği için de bu firma makinalarını önceden hazırlamış bulunmaktadır.
Kaymakam Boran Vezirköprü’de
İlçemize Siirt, Pervariden atanan Kaymakam Hüseyin Boran, bir cenazesi için Ankara’ya kadar gitmiş tekrar Vezirköprü’ye dönerek görevine başlamıştır.
Boran Vezirköprü’nün ikinci sınıf bir ilçe olmasına rağmen, geri kalmış olduğunu, sokakların çamurdan hala kurtarılamamış bulunduğunu belirtmiştir.
Milli Eğitim Bakanı açıklıyor:
“Yatılı bölge okulu yapılacak”
Vatandaş gazetesi Yazı işleri müdürlüğüne-Vezirköprü
30.11.1975 tarihli gazetenizin 1. Sayfa 1. Sütununda yayınlanan “YATILI BÖLGE OKULU SARPA MI SARIYOR” başlıklı haber incelenmiştir.
Vezirköprü Yatılı Bölge okulunun üzerinde kurulacağı arsanın teminine yardım olmak üzere 500.00 liralık ödeneğin Samsun Valiliğine gönderilme çalışmaları devam etmektedir.
Planlanmış bulunan projenin programdan çıkarılması söz konusu değildir. Seçilmiş olan arsa üzerine kısa zamanda uygulamaya başlanacaktır.
CHP Yeni yönetime teslim edildi
CHP yönetim kurulunda belirtildiğine göre: Parti yönetimi, beş bin liralık senet verilmek sureti ile yeni geçici yönetim kuruluna devredilmiştir.
Geçici yönetim kurulu yaptığı açıklamada, PTT’ye ödenmeyen dokuz küsür lira borcu ödendiği için partinin telefonu çalışır hale gelmiştir.
Defineci Seyit Şahin tutuklandı
İlçemizde define aradığı için, Vezirköprü’de Defineci Seyit diye bilinen Seyit Ş. sarhoş olarak kahvede olay çıkarıp iki kişiyi ustura ile yaralamaktan sanık olarak sevkedildiği mahkemece tutuklanmıştır.