logo

1700 Sayılı Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi Yeni Binasında Hizmete Başladı

1700 Sayılı Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi Yeni Binasında  Hizmete Başladı

Uzun bir süredir ilçe merkezinde bulunan binasında hizmet vermekte olan 1700 Sayılı Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi çiftçilerine daha iyi hizmet verebilmek için otogar arkasındaki yeni binasını hizmete açtı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni gelen faksların ve mesajların okunmasının ardından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Doyurucuoğlu; “Vezirköprü ilçesine Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle bölge birliğimiz tarafından inşa edilen örnek hizmet binasının üreticilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. 5670 m2 alan üzerine kurulu 1700 m2 inşaat alanına 2000 ton depolama alanına sahip ve 6 Milyon liralık yatırım binamızı çiftçilerimizin ihtiyacı olan gübre, mazot, tohum ve tüm tarımsal ihtiyaçları karşılama amacıyla inşa edilmiştir. Çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünlere tarımsal anlamda destek olmak, ürün ve fiyat istikrarını sağlamak amacıyla bölge birliğimiz koordinasyonlarında kooperatiflerimiz tarafından bölge birliğimizden, bölge çiftçilerimizden alınan ve sözleşmeli üretimi gerçekleştirilen çeltik, mısır, arpa, soya fasulyesi, ayçiçeği, biber, salçalık domates ve sebze meyve gibi ürün alım faaliyetlerinde Vezirköprü ilçesine yönelik artırma çalışması yapılmaktadır. Türkiye genelinde 204 ortak kaydıyla, 2018 yılında en fazla ortak kaydı yapan kooperatifin Vezirköprü Tarım Kredi Kooperatifi olması, kooperatif faaliyetlerine ve yapılan yatırıma üreticilerimiz tarafından sahip çıkıldığını göstermiştir. Bu anlamda Vezirköprü ilçemize örnek bir hizmet binasının kazandırılmasında ve yaptığımız çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen siz değerli ortaklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Ardından konuşma yapan belediye başkanı İbrahim Sadık Edis ise; “Yaklaşık 15 yıl önce arsası Vezirköprü Belediyesinde iken 5 dönümlük bu arsanın satışı gerçekleşti. Bize yapılan bu 6 milyon liralık yatırım Vezirköprü’nün tarımına olmazsa olmaz bir katkıdır. Bu binayla Tarım Kredi Kooperatifinin çiftçilere ve Vezirköprü’deki vatandaşlara daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum. Tarım Kredi Kooperatifinin bu çalışmalarını destekliyoruz.” Dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz konuşmasında; “Açılışını yaptığımız tesisimizin ortaklarımıza, Vezirköprü’ye ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye’ye yayılmış 1625 Kooperatif, 206 şube, 13 şirket, 850 bin ortak ve yaklaşık 32 milyar liralık bir ekonomik büyüklükle Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesidir. Bu büyüklük bize bir takım imkânlar sağlarken, bu büyüklük bir takım sorumluluklar da yüklüyor. Türk tarımında eğer kalıcı bir şeyler yapmak istiyorsak yapmamız gereken şey, aynı zamanda pazarlamacı kimliğinden kurtulması gerekiyor. Tarım Kredi Kooperatifimiz bundan sonra bu yönüyle de etkin rol alacak. 2014’de yaklaşık 400 milyon liralık ortaklarımızdan alım gerçekleştirdik. 2018’de ise bu rakamı 776 milyon liraya taşıdık. 2019’daki hedefimiz ise 1.3 Milyar Lira. Uzun vadede hedefimiz ise 5 Milyar. Türkiye’de üretilecek olan ürünlerin ve tüketilecek olan ürünlerin talep doğrultusunda üretilmesi gerek. Bu üretim yapısının planlamasını ise kooperatif yapısının yapması gerekiyor. 2019 yılı Tarım Kredi Kooperatiflerinin değişim yılı olacak. Bu değişim binaların değişimiyle başlayıp bitmiyor. Esas değişimin ise zihinlerde olması gerekiyor.” Dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise; “Samsun Türkiye’de dört tane önemli ovayı barındıran ve bu alanda en önemli üretim havzası olan bir il. Çarşamba Ovası, Bafra Ovası, Terme Ovası ve Vezirköprü Ovası. Vezirköprü bu alanda toprağı en kaliteli olan ilçelerden de bir tanesi. Belediye olarak göreve geldiğimizde ön plana çıkaracak olduğumuz yüzlerden birisi de tarımsal alanda üretimi desteklemek. Hem iç piyasada hem dış piyasada rekabet gücü olan verimli ve kaliteli ürünü hem açık arazide, hem de örtü altı ve seracılıkta mutlaka gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Son olarak açılış öncesi konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak ise; “Samsun önemli bir tarım üretim kenti. İhracatta çok iyi bir yerde değiliz. Tarımsal ürünlerimizi üretiyoruz ama katma değeri yüksek, insanımıza daha çok gelir getirici yönlerini araştırmamız lazım. Tarım kredi çiftçilerimiz için önemli bir konumda.” Dedi.

Konuşmaların sonrasında gerçekleştirilen plaket töreninin ardından hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Hizmet binasını gezen protokol ardından da alandan ayrıldı.

Share
619 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?