logo

1970 yılında Samsun Amatör Lig maçları başlarken Vezirköprü’de bu lige katılmak için ilçe takımını resmileştirdi: Vezirköprüspor.. 1972 Yılı

1970 yılında Samsun Amatör Lig maçları başlarken Vezirköprü’de bu lige katılmak için ilçe takımını resmileştirdi: Vezirköprüspor.. 1972 Yılı

Amatör olarak mücadele etmeye başlayan Vezirköprü Spor’da oynayan Turan İnce denenmek amacıyla Çorum’a davet edilir.
Çorumspor amatör takımıyla maç yapacak olan Vezirköprüspor takımı hem tecrübe kazanacak hem de önemli oyuncusu Turan İnce görücüye çıkacaktır.
O zamanlarda deplasmana giden takımların masrafları da ev sahibi ekip tarafından karşılanırdı. Yani Vezirköprüspor Çorum’a gidecek maç yapacak, ancak gidiş geliş masrafları ve orada yiyecek içecekleri Çorumspor tarafından karşılanacak.
Çorumspor A takımı o zaman 3. Ligde şampiyonluğa oynuyor. Ankara Toprakspor ile karşılaşarak sezona hazırlanacak. Ancak Ankara Toprakspor Çorum’a gelmiyor. Bu kez Vezirköprüspor’a Çorumspor A takımı ile maç yapmaları teklifi geliyor.
Vezirköprüspor yöneticileri (Orhan Uluçay, Ömer Faruk Uslu, Ahmet Önal, Necdet Şenel, Nuri Kaya, Arslan Arslan) profesyonel bir takımla Vezirköprüspor’un maç yapmasının uygun olmayacağı görüşündeler. Ancak Çorum’da “ya bu maça çıkarsınız, ya da masraflarınızı karşılamayız” denince mecbur kalıyorlar maça çıkmaya.
Maç Başlıyor.
Maçın ilk dakikalarında profesyonel takım olan Çorumspor 1 gol buluyor. Daha sonra Vezirköprüspor da oynamaya başlayınca ilk yarının sonuna doğru golü buluyor. Kaptan Ahmet Dilaver’in müthiş ara pasında Turan İnce (Yeşil Turan) ceza sahasına şık şekilde girse de düşürülüyor. Kazanılan penaltıyı iyi golcü Ahmet Dilaver’in ters köşesiyle beraberlik yakalanıyor.
Devre arasında o zaman Çorum’da olan Vezirköprülüler soyunma odasına gelerek takımlarını tebrik ediyorlar.
Maçın ikinci yarısında profesyonel takım ev sahibi olmanın avantajını da kullanarak işini iyi yapıyor ve maçtan farklı galibiyetle ayrılıyor. 2’si ofsayt olsa da 4 gol daha buluyor Çorumspor.
Maçta gösterdiği performansı beğenilen Yeşil Turan genç yaşında Çorumspor’a transfer olarak profesyonel olarak futbolculuğa başladı. Bu maç sayesinde Çorum masraflarını da alan Vezirköprüspor, Yeşil Turan’ın transferinden de forma ve eşofman takımı ile 250 lira da para aldı.
Çorumspor Yeşil Turan transferinin katkısını görerek, o yıl 3. ligde şampiyonluğa ulaştı.

Share
435 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?