logo

20 Yıl Önce – 1 Aralık 1996

20 Yıl Önce – 1 Aralık 1996

Zurnacı mehmetin ölüm soruşturması sürüyor

Elektrik kurumu mahkemeye veriliyor

Türkiye elektrik kurumu (TEDAŞ) ilgilenmiyor elektrikle her şey kendi kaderine terk edilmiş.

Televizyonlar, buzdolapları yanmış, defalarca telefon ettikleri TEDAŞ’tan arızaya gelen olmayınca köyü kentli, kendi işini kendi görmeye başlamış.

Zurnacı Mehmet Yıldırım bu işten anlayan hayır işlerine koşan bir insan, çıkmış direğe 2-3 metre yükselince direkte kaçcak olduğu için çarpmış elektrik düşmüş ikinci çıkışında arızalı elektrik zurnacının ölümüne yol açmış. Çünkü direkte bile elektrik varmış.

Görevli elektrikçiler ancak savcı otopsi yaparken gelmiş. Hatta savcı bey arızalarla niye ilgilenmiyorsunuz diye görevlilere çatmış.

7 çocuk babası Mehmet Yıldırım’ın ölümüne TEDAŞ’ın arızalarla ilgilenmeyişi umursamayışı neden olduğu iddiasıyla tedaş aleyhine dava açıyoruz savcılık soruşturması da sürüyor.

 

Belediye atakta halkla elele

Vezirköprü’nün taraha ve doğal güzelliğine bir çiçek gibi katkıda bulunan ATATÜRK İŞ MERKEZİ’nin kamuoyunda olumlu ve takdirle karşılanması belediyeyi yeni girişimlere sevk etti.

Belediye Başkanı Suat Binici yaptığı açıklamada, çalışmalarını önümüzdeki yıl halkla birlikte lahkla elele yürüteceğini açıkladı.

Başkan Binici 1997 ocak ayından itibaren halkın yerel yönetimlere katkısını sağlamak amacıyla belediye çalışmalarını yönlendirecek.

Esnaf meclisi, gençlik meclisi, kadın meclisi oluşturacağız.

Bu meclisler, BELEDİYE MECLİSİ ile ortak çalışmalar yaparak belirleyeceği görüşler ve programlarla ortaya döktüğü işlere göre belediye çalışmalarını düzenleyecek.

Hatalı yönlerde tartışmalarla yönetime ışık tutulacak.

 

Dört zabıt kâtipliği için 192 başvuru

Vezirköprü Adalet Komisyonunca yapılacak sınavla 2 Vezirköprü, 1 havza ve 1 ladik olmak üzere 4 zabıt katibi alınacak.

Sınava 192 kişi başvurdu. Kalabalık olduğu için sınav kapalı spor salonunda yapıldı.

 

Tarkan binici CHP geçlik kolları genel yönetimine seçildi

12 Eylül’den sonra kapatılan partilerin gençlik kollarından ilkini CHP açtı.

Ankara’da yapılan kurultayda CHP gençlik kolu Vezirköprü delegesi Tarkan Binici Karadeniz temsilen genel merkez yönetimine seçildi.

Vezirköprü CHP yönetim binası da halk eğitim ziraat bankası karşısındaki eski binasına geldi.

 

Vezirköprü 15 bin liralık ekmekte zararlı

Vezirköprü halktı 330 gram ekmeği 20 bin liradan alırken başbakanın sözü hükümetin kararı üzerine ekmeğin fiyatı 15 bin liraya düştü ama gramajı da 70 gram azalarak 26 gram oldu.

 

Ayçiçeği alımları bitti ekici para bekliyor

İlçemizde Karadeniz birlik üretilen ayçiçeğinin 2780 tonunu aldı.

Yaklaşık ellinin üzerinde köyde ekilen ayçiçeğinden ilçemize 97,5 milyar para girdi. Bunun 47,5 milyarı lirası ödendi. Kalan kısmı içinde Ankara’dan para bekleniyordu.

Görüştüğümüz RP ilçe başkanı İbrahim Şahin de durumu şöyle açıkladı:

-Daha önce 46,5 milyar alacaklıydı ekicimiz, müdahalemiz sonucu 18 milyar bir, 8 milyar da bir geldi. Şimdi 24 milyar kalmış olabilir. Tarihte de bakanımızla aramızda yanlış anlaşma olmuş önümüzdeki Cuma para geleceğinin söylemiş bekliyoruz.

 

Ankarada ki Vezirköprü gecesinden teşekkür

Ankara’daki Vezirköprülüler gecesine katılanlara dernek başkanı Muhittin Noyan imzasıyla güzel bir jestle teşekkür mektupları gönderildi.

Gece gerçekten güzel oldu. Yapılan yaklaşık 600 milyon lira gelir elde edildi. Giderler çıktıktan sonra kalan 325 milyon liranın 300 milyonu, aylık 20 milyon getirili olarak bankaya yatırıldı.

Başkan Noyan:

-Ayda alacağımız 20 milyon lira ile tutacağımız dernek merkezinin kirasını ödeyeceğiz. Amacımız ilerde derneğe bir yer satın almak. Üyelerimizi bir çatı altında toplamak ilçemiz halkına sosyal ve kültürel yönden yardımcı olmaktır.

Share
757 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?