logo

20 Yıl Önce – 1 Mart 1998

20 Yıl Önce – 1 Mart 1998

Vezirköprü halkı için, “Kalkınmada Öncelikli Yöre” olma hakkını değerlendirme çalışmaları, umutlu şekilde yürütülmektedir. Geçtiğimiz hafta Ticaret Odası öncülüğünde, KOSGEB Kayseri Bölge Müdürü Erdal Çınar’da, Ankara’ya gelerek ekibimize yardımcı oldu.

Konuyla ilgili olarak konuştuklarımız; mandıracılığın en uygun yatırım olduğunu belirttiler.

Ticaret Odası Başkanı Sadık Edis izlenimlerini şöyle anlattı:

Ankara’ya giderek Erdal Bey’in de yardımıyla KOSGEB başkanıyla görüştük. Sitelere, Ostim’e giderek sanayi yerlerini inceledik.Çorum ve Kayseri müdürleri mandıra önerdiler.

Mandıranın yüzde ellinin üzerinde kar bıraktığı, 4 milyara çıktığı zamanlarda, 2,5 milyar kar bıraktığı belirtildi.

Bugün mandıranın 40 milyara çıkacağı hesap ediliyor. Halen ilçemizde üretilen 17 ton süt Tokat’ın Dimes fabrikasına gönderiliyor.

Süt ürünleri için hammadde ve Pazar var. İki yıllık çalışmamız sonucu Vezirköprü’de süt üretimini 17 tona çıkarttık. Mandıra olursa, 35 tona çıkarırız.” Dedi.

Belediye Başkanı Suat Binici’nin girişimi ile kurulan;

Köprülüler A.Ş. Yem ya da Peynir Fabrikası Yapacak

Belediye Başkanı Suat Binici’nin girişimiyle kurulan Köprülüler A.Ş. Ankara’da yaptığı temaslar sonunda, peynir ve yem fabrikası yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Başkan Binici’nin verdiği bilgiye göre: İlçemizde üretilen 17 ton süt Tokat’a Dimes fabrikasına götürülüyor.

15 kişinin çalışacağı peynir fabrikası için, ilçemiz, eski (halen Malkara) Kaymakamı Turan Eren’le temas kurularak görüş ve bilgi alınacak, üç ton peynir üretilecek 1 Milyar 300 Milyon girdi sağlanacak.

Vezir-Ağaç’ın Basın Toplantısı:

Vezirköprü’ye çalışmaya geldik!..!

Vezir-Ağaç’ta geçen hafta yapılan basın toplantısında, fabrikanın yeni bir ünitesinin faaliyete geçtiğini, ayrı bir ünite için de çalışıldığını, ilerde işçi sayısının beş yüze çıkması olasılığının olduğu belirtildi.

Günlük 30 metreküp film kaplama tesisinin İtalyan’larca monte edildiğini, deneme çalışmasına başladığını, ayrıca trilyonluk (suntalam) yatırımı için de Almanya’da çalışmalar yapıldığını belirten Genel Müdür Murat Turan:

-1978’de ORÜS’ü kuran İtalyanlar 200 kişi ile çalıştırılmasını tavsiye etmişlerdir.

Kutlu Doğum Haftası

Okullar Bilgi Yarışmasını Lise Aldı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum haftası nedeniyle Atatürk İş Merkezi’nde Diyanet Vakfı’nca liseler arası bilgi yarışması düzenlendi.

15 sorudan, Vezirköprü Lisesi 70 puanla birinci, E.M.L. 50 puanla ikinci, İmam Hatip Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi 40’ar puanla üçüncülüğü paylaştılar.

Hastaneye İki Doktor

Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne Başhekim (Dr. Sait Turanlı’nın yerine) Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bahattin Balcı atanmıştı. Balcı, eşinin tayininden sonra ilçemize geleceği bildirildi.

Ayrılan Dr. Mustafa Karaçöp’ün yerine de Kastamonu Araç’tan Dâhiliye Uzmanı Dr. Hakan Yüksel atandı.

Kaymakamlıktan 500 Öğrenciye Yemek Yardımı

Kaymakamlık en uzak köylerin okullarındaki öğrenciler de dahil 500 öğrenciye öğlen yemeği veriyor. Kaymakam Tayyar Şaşmaz’dan alınan bilgilere göre: Vezirköprü merkezdeki ihtiyacı olan öğrenciler Aşevinde yemek yediği gibi, Sarıdibek, Beşpınar gibi köylerdeki öğrenciler için (Tereyağı, bal, reçel, meyve, köfte gibi yemekler) köylerdeki okullarına kadar her gün gönderiliyor.

Share
909 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+3 = ?

BENZER HABERLER

Anı İnceleme Araştırma
Sorunlarımızla kim ilgilenecek?

Sorunlarımızla kim ilgilenecek?

Anı İnceleme Araştırma
YENİ BAŞKAN BELEDİYE’de

YENİ BAŞKAN BELEDİYE’de

Anı İnceleme Araştırma
BAŞKAN OSMAN ÖZER

BAŞKAN OSMAN ÖZER

Anı İnceleme Araştırma
YARARLI OLABİLİYORSAK, MUTLUYUZ

YARARLI OLABİLİYORSAK, MUTLUYUZ

Anı İnceleme Araştırma
Üç Çocuklu bir Baba kudurarak öldü

Üç Çocuklu bir Baba kudurarak öldü