logo

20 Yıl Önce – 1 Şubat 1998

20 Yıl Önce – 1 Şubat 1998

İlçemizin Kargucak köyünde aile tartışması cinayetle sonuçlandı.

Bayramın üçüncü günü Kargucak köyünde aile arasında başlayan kavga cinayetle sonuçlandı.

İddialara göre 15 yaşındaki A.A babasıyla münakaşa etti

1984 doğumlu oğlunu önce soyan M. (dışarı çık top oyna!) diye tehdit etti. Daha sonra alkolün tesiri ile sızan baba M.A’nın oğlu A.A otomatik av tüfeği ile ateş ederek öldürdü.

Baba katili A.A verdiği ifade de;

-Babam beni ve annemi içip içip dövüyordu. Tarlalarımızı satıp içkiye yatırıyordu. Abim de askerdeydi. Olay akşamı da beri zorla soydu. Çıplak şekilde top oynamaya zorladı. Canıma tak etmişti. Öldürdüm. Şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Olay jandarma tarafından Samsun’daki ajans ve gazetelere telefonla verildiği bildirildi.

Orman kaçakçılığında rekor

Bir yılda 1524 orman davası

İlçemize Kastamonu Devrekani’den atanan Orman İşletme Müdürü Halil Boz’un kaçakçılığı ve orman tahribatıyla mücadeleyi ön plana alacağı öğrenildi.

1997 yılında ilçemiz mahkemelerinde ormanla ilgili 1524 dava bulunduğunu bunun 368’sının atla, traktörle, 375 adedi açma yoluyla 306’sının ağaç tahribi, 275’inin ağaç kesme şekliyle işlenen suçlar olduğu belirtildi.

Köylüye ağacı ve ormanı sevdirecek ormanların yok edilmesinin sadece yeşil tehlikesine de yol açacağı anlatılacak.

Hükümetin Toplu Konut Hamlesi Vezirköprü’nün Belediye Evleri İçin Avantaj

Belediye Vezirköprü’ye ilk defa toplu konut girişimini getirişi tesadüfen hükümetin toplu konut hamlesi zamanına rastladı.

Vezirköprü’de şimdiye kadar hiçbir kooperatif toplu konut avantajlarından yararlanmamıştı.

Belediye evlerinin ilk defa toplu konut avantajı ile yaralanması ev sahibi olacakların daha rahat kredi olanaklarına kavuşmasını sağlayacak.

Dar ve sabit gelirli vatandaşların konut sahibi omlarını kolaylaştırmak amacıyla başbakanlık toplu konut idaresi başkanlığının (TOKİ) başlattığı büyük hamlenin esasları başbakan Mesut Yılmaz tarafından açıklandı.

Başbakan Yılmaz 40 bini yeni olmak üzere 126 bin konut bu kredilerden yararlanacağını, 80 metrekare konutlar 2 milyar 215 milyon lira, 100 metrekare konutlar için 1 milyar 875 milyon lira, 150 metrekare konutlar için 1 milyar 250 milyon lira kredi verileceği açıklandı.

Öğretmen evinin yönetimi değişti

1998 yılı itibariyle Vezirköprü öğretmenevi yönetim kurulu üyeleri değiştirildi. Yeni yönetimde yönetim kurulu başkanlığına Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Engin Çalışkan üyeliklere Nurettin Özdemir, Ali Ün, Ahmet Gözdemir, Ayşe Türkmen, Şeref Çiçek ve Coşkun Coşkuner getirildi

Bayramınız kutlu olsun

Bayram izlenimleri

Bayram nedeniyle 28 Ocak Çarşamba günüden itibaren ilçmize dışarıda görevli bulunan çok sayıda hamşerimiz soğuğa kara ve buza rağmen ilçemize geldi.

Çarşamba günü için Vezirköprü’ye gelen Pazar günü de dönen arabalarda yer bulmak sorun oldu.

Kaymakam Tayyar Şaşmaz, Belediye Başkanı Suat Binici protokolle birlikte kutlamaları Belediye lokalinde birinci gün kabul ettiler.

ADD’nin bayram kutlaması

Tüm üyelerimize ve dostlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın bayramını kutlarız. 19 Ocak 1998 Perşembe günü saat 14.00’da derneğimizde bayramlaşma törenine bekliyoruz.

Share
1002 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?