logo

20 Yıl Önce 17 Kasım 1996

20 Yıl Önce 17 Kasım 1996

Vezirköprü’de yatırımlar durma tehlikesinde diye çok yerden dertlerimizi yansıtan telefonlar geliyor. Her yerde konuşulan konuşmalar bu yönlü yakınmaları içeriyor.

Gerçekten de önceki yıllarda meclise verilen önergelerin komisyondan geçen önerge değişikliklerinin fotokopilerini alırdık. Artık üzerinden yıllar geçmiş bu fotokopilerin rengi solmaya başlamış, sahipsiz Vezirköprü; alatürk (benlik) oyunlarının kurbanı olma talihsizliğini yaşamaya başlamıştır.

Sn. Ali Eser Milletvekili iken biz gündeme getirir o da mecliste izleyerek gereği için çalışırdı.

Vezirköprü’nün civarında dörtte üçünü kaplayan ilçeler kalkınmada öncelikli illerin ilçeleri oldukları için gelişiyor bol yatırım alabiliyorlar. Çünkü bu iller ve ilçelerinde vergi az, sigorta az, faiz ucuz, gümrük ve yatırım indirimi var.

Sn. Eser komisyonda KALKINMADA ÖNCELİK’in ilçe bazında olmasına ilişkin önerge vermiş kabul ettirmiş, fakat tasarı sırası bulup mecliste görüşülmediği için kadük olmuştur.

Vezirköprü’den Ankara’ya Selam Ekmeğe %35 Zam Devam

Başbakan Necmettin Erbakan Cuma gününden itibaren ekmekler 15 bin lira olmasına ilişkin bildirisine rağmen Vezirköprü’de ekmeklere yapılan %35 zam hala yürürlükte

Belediye Başkanı Suat Binici:

-Ekmek fiyatlarını on yıldır belediyeler değil fırıncılar odası belirliyor. Belediye sadece gramajı ile temizliğini denetliyor. Fiyatlara biz karışmıyoruz.

Fırıncı Mustafa Bayburtlu:

-Biz 330 gram ekmeği 20 bin liradan satıyoruz. Henüz herhangi bir tebligat yok. 240 gram ekmeği 15 bin liraya satacaksınız derlerse, ekmeği küçültür öyle satarız.

Örnekevler ilk tapu dağıtan kooperatif

Vezirköprü’de ilk tapu veren ve de inşaatını kısa sürede bitiren kooperatif Pazar günü 60 ortağını tapulu daire sahibi yapan örnekevler yapı kooperatifi oldu.

1990’da kolları sıvayarak işe başlayan örnekevler’in yönetiminde Başkan Mehmet Yıldıran, üyeleri ise Ahmet Kayır ve Turan Tüysüzoğlu var.

Arsa alımı, ince işler hariç, yapımı 60 milyarı bulan kooperatifin, üyelerine konut maliyeti 80 milyon ile 166 milyon arasında değişti. Dairelerin ortalama fiyatı 100 milyon oldu. 1990’da başlanan binaların yapımı 1994’te bitti. Bir buçuk yılda çevre düzenlemesi yapıuldı.

Kooperatiflere büyük ilgi

Vezirköprü’nün kırsal alanından ilçe merkezine büyük bir yerleşim akını var

Bu da ilçe de konut ve iş yeri sıkıntısına yol açıyor.

Ticaret odası yerinde bir kararla bu iki konuya el attı. İki kooperatif içinde istekli çok.

Ticeret odası başkanı Sadık Edis’in verdiği bilgiye göre: oda 2 milyara belediyeden, yönetim yeri aldı.

Kurduğu VEZİRKENT Konut Kooperatifine 94 başvuru oldu. Bunun 72’si asil 22’si yedek olarak alındı. Belediyeden yüzellibeş peşin, 22 milyar 100 bin liraya alınan zandarma dairesi yanındaki arsa için ortaklarda 50 milyon peşin 150 milyonda 18 Kasım’a kadar ödediler.

Pancar avanslarından faiz niye kesiliyor

Pancar üreticilerine verilen avanslardan ilk defa faiz kesintisi yapılmıştır.

Pancar kooperatifi yönetim kurulu başkanı Sn. Mahmut Demir’in veya onun kadar kendini yetkili sayan DYP ilçe başkanı Sn. Hüseyin Fakı’nın pancar üreticisine bilgi vermesi gereğine inanıyoruz.

En kısa zamanda böyle bir kesintinin niçin yapıldığını, eski normal uygulamanın neden bırakıldığını bu paraların nereye harcandığının bildirilmesini bekliyoruz.

Share
979 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?