logo

20 Yıl Önce – 18 Ocak 1998

20 Yıl Önce – 18 Ocak 1998

Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında en ilginç görüşü kasap Halit Kor ileri sürdü. Kor:

-Ben kendi dalımda konuşmak istiyorum. Samsun’da bir iş adamı bana gelerek bin kişilik ahır kurma önerisinde bulundu. Plan ve projenin hazır olduğunu, her türlü desteği vereceğini, çok kolay, karlı ve ucuz kredi alınabileceğini ilerde işlerin ilerlemesi halinde; süt, yoğurt, peynir, sucuk ve tavukçuluk işlerine yönelebileceklerini belirtti. Ben Suluova Belediye Mezbahanesini gezdim, hayran kaldım. Bizde yapabiliriz. Dedi.

Halit Kor ilçemizde Ziraat bankasından 300 kişinin kredi aldığını hammadde pazarlama sıkıntısı çekilmeyeceğini belirtti.

Toplantı Başkan İ. Sadık Edis’in ilçemize küçükten de olsa şirket kurarak bir yatırım yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Amacımız 1. Derecede kalkınmada öncelikten nasıl yararlanabileceğimiz hakkında fikirlerinizi almaktır.

Ö. Faruk Uslu’da Kayseri’de hemşerimiz ilçemizin tandığı Erdal Çınar bu işin uzmanı ondan yararlanabiliriz.

Hüseyin Günek: Hangi yatırımı yaparsanız yapın ne kurarsanız kurun ben üç dönüm tarlamı hibe ediyorum.

Kemal Dilek: Konuşulanlar lafta kalmasın. Ben otobüs için teşvik alınsın derim. Bu iş çok karlı olduğundan teşvik ile başkaları on otobüs aldı. Beşini sattı. Borçlarını ödedi beş tanesi eline kar kaldı.

VATANDAŞ 38. Yılını tamamladı

VATANDAŞ gazetesi bu 2355 nolu sayısı ile 38.yılını tamamlamış bulunuyor.

Haftaya (yıl:39) diye VATANDAŞ’ı yayına sunacağız. Gazetemiz kuruluşunu kutlamak için daha önce ilçemiz Kaymakamı Tayyar Şaşmaz telefonla aramıştı.

Anap İlçe Başkanı Baha Kalaycıoğlu’nun ziyaretini DYP ilçe başkanı Hüseyin Fakı’nın eşantiyonları ile ziyareti izledi.

CHP ilçe başkanı İhsan Cömert emektar VATANDAŞ’çılarımızdandır. Güzel çiçekleri ve yönetimdeki arkadaşları (Bahattin Dinler, Nail Demir, Mustafa Keskiner, Turan Tüysüzoğlu) ile birlikte kutlama ziyaretleri mutlu etti bizi…

“Vezirköprü’nün sesi, gözü kulağı, Vatandaş gazetesinin 39.yılını kutlar, sahibi yazarları ve çalışanlarına sağlıklar Vatandaş’a da Vezirköprü’ye hizmette nice 39 yıllar dilerim. Diyordu. İhsan Cömert…

Bir başka anlamlı ve gözümüzü yaşartan kutlama çiçeği ve ziyareti de iki değerli eğitimcimizin… Biz buna ilçemiz eğitimine unutulmaz hizmetleri ve bizdeki solmayan çiçekleriyle saygıyla, rahmetle andığımız Mirza Çalışkan’ı da ekleyerek üç eğitimcimizin kutlamaları diyoruz

İlçe milli eğitim müdür yardımcısı Haluk Çalışkan ve Atatürk Okul Müdürü Yakup Ceylan ile mutlu günümüzde bizi unutmayan tüm dostlara can-ı gönülden teşekkür ederiz.

Öğretmenlere, öğrencilere, velilere müjde

Kalkınmada öncelikle öğretmensizliğe son mu?

İlçemizde yaşanan okullarımızın öğretmen sıkıntısı kalkınmada öncelik kapsamına alınmasıyla sona ereceği bildirildi.

1997 yılı içerisinde kalkınmada öncelikli yöreler arasına dâhil edilen ilçemiz milli eğitim bakanlığının aldığı bir kararla öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesi olduğu öğrenildi.

Kararın öncelikle alınıp şubat ayındaki yeni atama dönemine yetiştirilmesinde bakanlık nezdinde girişimleri ile yardımcı olan ilçemiz Kaymakam’ı Tayyar Şaşmaz konu hakkında:

-İlçede görev yapan tüm öğretmenlerin rotasyon kapsamı dışına çıkartılmış olduğunu dolayısıyla öğretmen sıkıntısının yaşanmayacağını üstelik birçok öğretmenin zorunlu hizmetini tamamlamak için Samsun ili ve ilçelerini tercih edeceğini söyledi.

Konunun olumlu sonuca bağlanmasına yardımcı olan Samsun milletvekilleriyle ilçemiz yöneticilerine öğrenci velilerinin teşekkür ettiği bildirildi.

Share
808 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?