logo

20 Yıl Önce – 20 EKİM 1996

20 Yıl Önce – 20 EKİM 1996

Yıllarca istanbul’da yaşayanlar, Vezirköprü’nün yoksul köylerini unutmadılar

İstanbuldan eğitime hizmet

İstanbul’daki Vezirköprülüler derneğinin düzenlediği gece öncesi eğitim alanında çok hayırlı bir girişiminde öncülüğünü yaptı.

Dernek ileri gelenlerinden 15 üye kendi aralarında bir araya getirdikleri yaklaşık 350-400 milyonlu okul malzemesini Başkan Levent Sucu, yardımcıları Ahmet Çeken ve Emrullah Keskin bizzat ilçemize getirerek köy köy okul okul dağıttılar.

Dernek yöneticileri özel pikaplarıyla önce narlısaray ortaokuluna giderek verdikleri ansiklopedi ve diğer okul gereksinimi olan eşyalarla bu köy ortaokulunun çocuklarını sevindirdiler.

Daha sonra bakla köyüne giden üyeler ilkokul öğrencilerine çeşitli okul malzemeleri vererek öğrencileri sevindirdi.

Sarıalan köyü aksakal mahallesi ilkokul öğrencileri arasında da yoksul çokta ekip pikabın kapağını bu yoksul öğrenciler içinde açınca bir başka tatlı hava yaşandı.

Göl’ün Türkmen Mahallesi mezra’nın ilk ve ortaokulu Kunduz Ovacık İlkokulu Darıçay’ın iki mahallesi ile susuz köyünün okulları da İstanbul’daki ağabeyleri amcalarının hayırı ile sevinçli anlar yaşadılar.

680 poşet ayrıca çanta, bayrak vs. ile ansiklopediler hiçbirşeyi olmayan okul ve öğrencilere dağıtıldı.

        ANAP’ın köy çalışması

Anap ilçemizde köy çalışmalarına başladı. Parti ilçe başkanlığından alınan bilgilere göre Samsun İl Başkanı Salim Ayla, Yardımcısı Niyazi Çubukçu, İlçe Yöneticileri ve Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Ali Kemal Başaran İlçe Yöneticileri Vezirköprü’nün Elbeyi, Çalman, Doyran, Elaldı, Tepeören köylerini dolaşarak halkla temaslarını sürdürdüler.

    Adnan keskinin Vezirköprü chp çalışması

CHP genel sekreteri Adnan Keskin yardımcısı Eşref Erdem, samsun il başkanı Sezai Önder kalabalık bir konvoy halinde ilçemize geldi.

-CHP’ye 1923’lerde olduğu gibi yine görev düşmektedir. Ülkemiz ayrımcılık yüzünden kardeş kavgasına sürüklenmektedir. Toplum bütünlüğünün bozulmaması için laik cumhuriyetimize sahip çıkmamız lazımdır. Gelir dağılımında büyük uçurumlar vardır. Halkımızın bir kısmı Afrika ülkeleri gibi milli gelirden pek az pay alırken mutlu azınlıkta ülkeyi sömürmektedir.

Hakça bir düzeni sosyal demokrat bir iktidar sağlayabilir. Ecevit ise solu iktidar yapmak için değil şov yapmak için eylem yapmaktadır.

Keskin Belediyeyi ziyaret ettikten sonra Havza ve Kavak, Samsun’a müteveccihen ilçemizden ayrıldı.

    Bir bayan doktor vezirköprüde ilk defa okul aile birliği başkanı oldu

Atatürk ilkokulu okul aile birliği geçtiğimiz hafta kalabalık öğrenci velisi katılımı ile yapıldı. 300 kadar velinin katıldığı toplantıda okulların sorunlarını öğretmensizlik gibi konular tartışıldı. İhsan Cömert’in divan başkanı olduğu toplantı sonunda Dr. Selma Demirbilek okul aile birliği başkanlığına geldi.

İstanbul’daki Vezirköprülüler gecesi

Vezirköprülüler gecesi Mecidiyeköy Kültür Merkezinde görkemli bir şekilde yapıldı.

Geceyi Öğretmen Lütfi Dinçer sundu. Daha sonra söz alan Başkan Levent Sucu da katılanlara teşekkür etti. Başkan, Beykoz, Ayazağa, Tepecik, Kağıthane Samsun Dernekleri ve Vezirağaç teşekkür etti.

Gecenin bir güzel konuşmasını da her zaman Vezirköprülüler derneğinin en büyük yardımcısı olan Vali yardımcısı İbrahim Turan yaptı Turan istanbul’da beş yılını doldurmuş, ayrılış yılıydı.

Share
1080 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?