logo

20 Yıl Önce – 22 Şubat 1998

20 Yıl Önce – 22 Şubat 1998

Huzur Gıda A.Ş’den sonra Ticaret Odası da bu konuda çalışmalarını sürdürürken belediyede yeni bir üretim şirketini resmen kurdu.

İlçenin ilerlemesi için, kaliteli ve modern projeler üretmede rekor kıran Belediye Başkanı Suat Binici bu konuda sorumuzu şöyle yanıtladı;

-Vezirköprü’nün kalkınmada öncelikli yöre olmasını değerlendirmek üretim alanında çalışarak potansiyelleri değerlendirmek bu memleketin çocuğu olarak görevimiz. Ben Belediye Başkanı olarak bu sorumluluğun içinde konuya el atma gereğini duydum KÖPRÜLÜLER A.Ş kurduk. Kurucularımız on iki kişi olarak yaptık.

Amacımız gömlek ve içi çamaşırı imalatını yapacak fabrika yapmak ya da beton santrali kurmak. Böylece ilçemizin gençleri de büyük çapta iş olanağına kavuşur. İlçemize para girer.

Hocaya Büyük İlgi..!

Mümtaz Soysal Vezirköprü’de Bir Saat Konuştu

ADD derneği tarafından organizesiyle ORÜS toplantısına (SAMSUN tekel özelleştirmesine tepki toplantısından dönüşü) Vezirköprü’ye gelen Zonguldak DSP Milletvekili Mümtaz Soysal, 200 araçlık bir konvoyla Köprübaşı’nda karşılandı.

Belediye düğün salonunda yaptığı konuşmada;

-Vezirköprü özelleştirmeyi önlemeye tek başına sahip çıkmaktadır. Ereğli’de Yatağan’daki gibi Vezirköprü’de, tüm parti ve kuruluşlarıyla sahip çıkmaktadır. İşçiler, Türkiye’nin çok yerinde hayır tepkileri gösteriyor.

Özelleştirmeyi önlemenin milli mücadele davası olduğunu söyleyen Soysal;

-Devlet bu fabrikaları zarar etmeyi göze alarak yapmış köylü işçi olsun kazansın diye.

Vezirköprü’nün Cumhuriyet döneminde yapılan tek fabrikasıda satılırsa bu ilçe köhneleşmeye terk edilecektir.

Çevre Düzenlemesi Yapılamadı Ama;

Kurşunlu Camii İbadete Açılıyor

Restorasyonu tamamlanan Kurşunlu Camii ibadete yakında açılıyor

Mart ayı başında vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Metin Gürdere tarafından ibadete açılacak olan Kurşunlu Camii’nin çevre düzenlemesi halen yapılamadı. Çevre düzenlemesi için ayrıca ihale açılacağı bildirildi.

Bedesten Restorasyonu

Mart ayı başında ilçemize gelmesi beklenen Devlet Bakanı Metin Gürdere, restorasyonu düşünülen iç bedesteni de inceleyebileceği öğrenildi. İç bedesten halen kapalı tutuluyor ve restorasyonu için yaklaşık 100 milyar lira gerekiyor.

ADD Derneği özelleştirmeye Karşı Mücadele Derneğin Amacına Uygun Değildir İddiasıyla Açılan;

Davada Beraat Etti

Davaya Asliye Ceza Mahkemesinde 17 Şubat günü bakıldı. ADD Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Yazar Şakir Keçeli, Av. Sadi Alaftan, Av. Hasan Önçler, Av. Muharrem Eren, Av. Naci Çilingir’den oluşan beş kişilik bir hukukçu topluluğu savundu.

Böbrek Hastalarına Müjde!.

Diyaliz Makineleri Yolda

Devlet hastanesine gelecek olan diyaliz makineleri ve bu makinelere ait su arıtma üniteleri için gereli ödeneğin Sağlık Bakanlığı A.P.K Daire Başkanlığınca en kısa zamanda Vezirköprü’ye aktarılacağı öğrenildi.

Share
709 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?