logo

20 Yıl Önce – 25 Ocak 1998

20 Yıl Önce – 25 Ocak 1998

İlçemizin en uzak köylerinden Yolpınar’daki olayda işlenen cinayet koyun yüzünden oldu.

İddialara göre ağızdalaşı ile başlayan kavga iki ailenin koyunlarının karışması yüzünden meydana geldi.

Koyunları senindir, “senindir, benimdir” tartışması üzerine başlayan kavgada K.G balta ve tabanca ile ağır yaralandı.

Yaralı ilçeye getirilirken öldü.

Ayrıca A.T’nin tabancasından çıkan mermilerin kardeşin M.T’nin de yaralanmasına sebep oldu.

K.’nin otopsi, M’nin felç olma durumu olan yarasının tedavisi için hastaneye getirilirken, jandarma olayın zanlılarını yakalayarak adalete teslim edildiler.

Bıçağını Genç Kızın Kalbine Sapladı.

Bir Kişinin Ölümü 2 Kişinin Yaralanması Horoz Yüzünden

İlçemizin Kıratbükü köyünde iki paralık horoz genç bir kızın ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Ölende öldüren de amca çocukları.

İddialara göre 45 yaşındaki K.C tarlasına zarar veren amcasının horozunu keserek evine götürür. Bunu gören amcasının kızı Z.C kendisi ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce bıçağının çeken K.C genç kızın kalbine sapladı. Genç kız olay yerinde ölürken olaya müdahale eden Z.C’nin babası Ö.C ile abisi A.C ağır yaralandı. Baba-oğul Samsun Devlet Hastanesine kaldırılırken sanık kaçmak isteyen K.C’yi jandarma yakaladı.

K.C ifadesinde “tarlada buğday ekiyordum. Daha önce aramız bozuk olan amcam Ö.C’un horozu tarlama girerek buğdayımı yemeye başlayınca taş attım. Başına isabet etti. Çırpınırken, ölüp mundar olmasın diye hemen alıp kestim. Bunun üzerine amcamın kızı üzerime geldi. Sonrasını hatırlamıyorum. Bıçağımı gelişi güzel sapladım.” Dedi.

ORÜS Oturma Eylemi İçin ADD Başkanından Açıklama

18 Ocak 1998 günü yayınlanan gazetenizin 4. Sayfasında “orüs işçilerinin fabrika eylemi” adlı yazının başlığında ADD başkanı mahkemeye verildi deniyor;

Alabalık Lezzeti Vezirköprü’de

Daha önce Kunduz Orman İşletmesi Alabalık üretme tesisleri yapmıştı. Herhalde şimdi bu tesisler kapatılmış bulunuyor. İkinci büyük alabalık işletme tesisine iki yenilikçi genç el attı. Türkmen köyünde baraj kenarında kiraladıkları yerde ilk etapta 65 bin balık üretmeye başladılar.

Hidayet Bektaş ve Selami Gündüz ortaklığı, özel girişimci olarak Vezirköprü’de ilk defa bu üretim alanını değerlendirmektedir. Kendisi ile konuştuğumuz Hidayet Bektaş (kapasitemiz 150 bin balık üretimi) şimdi orada ilk etapta 65 bin balıkla çalışıyoruz.

Hidayet Bektaş’ın Açıklaması;

Vakıf Niye Kurulamıyor?

Vezirköprü Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı için yaptığımız çalışmalar son aşamasına geldiğinde vakıf kurabilmek için gerekli olan sermaye bir milyar liradan 7 milyar TL’ye yükseltildi. Hâlbuki biz 2 milyar TL toplama imkânına sahiptik.

Bin Aileye Ramazan Yardımı

İlçemiz sosyal yardım fonu yoksul bin aileye poşetler içerisinde 3,5 milyar liralık ihtiyaç maddeleri dağıtıldı.

Kaymakam Tayyar Şaşmazdan alınan bilgilere göre yoksul ailelere verilen poşetler içinde 5 kilo zeytinyağı, 5 kg toz şeker, 3 kilo pirinç, 500 gr çay, 1 kilo sabun,3 kilo makarna bulunuyordu.

Yıl:39

40 Yılın Eşiğinde Dostlarla

Her 19 Ocak’ta dostlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşarız.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilk ziyaretçimiz ilçemizin genç Kaymakam’ı Tayyar Şaşmaz oldu.

Öğretmen sıkıntısında, doğuya bulunan çarenin ilçemize getirilmesini sağladı. Sadece Vezirköprü değil tüm Samsun ili ve ilçeleri Tunceli ile aynı çarelerden yararlanacak.

Belediye başkanı Suat Binici’nin önce çiçeği sonra da kutlama telefonu, şakacı sesiyle kapımızı çaldı.

Milli eğitim müdürü Özhan Top ve yardımcısı Seyfettin Mayuk’tan önce bir espri neşemizi artırdı.

Daha sonra kutlamalar devam etti. Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sait Turanlı, Hastane Saymanı Hayrettin Arslan, PTT’den Semahat Şenel, Ecz. Aybars Erer ile Ahmet Çeltekli’nin telefonları mutlu günümüzde bizimle beraberdi.

Share
976 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?