logo

20 YIL ÖNCE – 27 Ekim 1996

20 YIL ÖNCE – 27 Ekim 1996

Belediye eski başkanı Bekir Özata, VATANDAŞ’A gönderdiği yazıda NAMAZGAH’A yapılacak Camii’nin altının da değerlendirilmesini önermekte, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığına gönderdiği, oradan gelen cevabı yazıyı iletmektedir.

İlçemizde Namazgâh arsası üzerine yapılacak olan ve Vezirköprü’nün en büyük camii niteliğini taşıyacak olan camii yapımı konusunda Vezirköprü halkının bazı haklı istekleri var. Bu istekler yapılacak olan camii arsasının ilçenin merkezi yerinde olduğu için Camii’nin alt kısmı değerlendirilsin çünkü bu arsanın konumu itibariyle bir karış yerinin bile israf edilmemesi lazımdır.

Bu haklı isteğe karşı ise camii inşaatının sorumluluğunu üstlenen Diyanet Vakfı Vezirköprü temsilciliği olarak Müftülük güya burası eskiden Namazgah olarak kullanıldığı ve üzerinde daha önce herhangi bir şey yapılması dini açıdan caiz olmadığı görüşünü ileri sürüyor.

Orüs İmamı Yargılanıyor

Müftü izindeyken ortacami’de yaptığı vaazda; başı açık bayanları kadın gibi saç uzatan erkekleri çamlık hastane yolundaki rezaletleri görmüyor musunuz? Bunlara ders vermek için bir komutan mı bekliyorsunuz? Dört vakit namaz kılıp bir vaktini terk edenlerin Şafi mezhebine göre katli vaciptir. Şeklinde konuştuğu iddiasıyla ihbar edilen Selahattin Güneş hakkında C. Savcılığının açtığı davaya ilçemiz Asliye Ceza Mahkemesi devam olundu

-Sanık Selahattin Güneş:

-Ben tahrik ve suça teşvik etmedim. İslami esaslara göre: nasıl giyinilmesi ve yaşam tarzının nasıl olması gerektiğini Ali İmran ayetlerine dayanarak açıkladım. Dedi.

Tanıklardan bir kısmı da halkı birbirine düşürecek konuşma yaptığını belirtirken bir kısmı da dini esaslara göre konuşulduğunu söylediler. Mahkeme iki tanığın daha dinlenmesi için kasım ayının onikisine ertelendi.

Ayçiçeği’nden Vezirköprü’ye 325 milyar

Vezirköprü’nün önemli bir geliri olan ayçiçeği’nden ilçemiz yaklaşık 325-350 milyar lira para bekleniyor.

İlçemizde bu yıl yaklaşık 10 bin ton ayçiçeği rekoltesi varsayılmaktadır. Bunun yaklaşık dörtte birini Karadeniz Birlik yağlı tohumlar kooperatifi aldı. Yağlı tohumlar 96.5 milyar ödemesi gerekirken, 40 milyarı ödendi.

Kalan 56.5 milyarının ödenip sıkıntıdaki çiftçi ve esnafın rahatlaması için RP ilçe başkanı İbrahim Şahin devreye girdi.

Milletvekilleri ile temasa geçti.

Tüm Samsun Birlik Bölge Müdürlüğüne 756 milyar gönderildiğini bildirdiler.

Yağlı Tohumlar ve tüccar alımıyla ayçiçeğinden ilçemize 300-350 milyar civarında para girmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Bayramı İçin Kaymakam Vekili

Trafik kazası geçiren Kaymakam Tayyar Şaşmaz’ın yerine vekâleten Jandarma Üsteğmen Fahri Çelik görevlendirilmişti.

Bayram nedeniyle Samsun Valiliği daha ciddi önlemler alma gereği duyarak cumhuriyet bayramı süresine (24-30) Ekim tarihleri arasında Vezirköprü kaymakamlığına vali yardımcısı Bülent Eğrigöz vekâlet edecek, daha sonra Üstm. Fahri Çelik vekâlet görevini sürdürecek.

Milli Eğitimin Densiz Görevlisi Araştırılıyor

Milli Eğitim Samsun Müdürlüğündeki tarihi ilçemizi kötüleyen densiz memur için VATANDAŞ’ın kampanyası üzerine açılan soruşturma sürüyor.

Konuyla ilgili olarak ilçemize gelip gazetemiz sahibi Vefai Tek’er’in ifadesini alan Müfettiş Cengiz Kadıoğlu daha sonra okul aile birliği başkanlarının ifadesini alacak.

Bu arada konuyu bilenlerden VATANDAŞ’ın ricası bu konuda bilgisi olanların gazetemize başvurmalarıdır. Sorumsuz bir iğrençlikle ilçemizi kötüleyen memuru bize bildireceklerin isim ve adresleri kesinlikle gizli tutulacaktır.

Halk eğitim usta öğretici alacak

Halk Eğitim Müdürlüğü kurslarda usta öğreticilik yapacak eleman alacak. İlgili duyuru şöyle;

İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce görevlendirilecek ücretli usta öğreticiler için Havza’da 02-07 Kasım 1996 tarihleri arasında imtihan yapılacaktır.

Ankara’da Vezirköprülüler Gecesi 9 Kasımda

Vezirköprü Kültür ve Dayanışma Derneği Muhittin Noyan Başkanlığında 9 Kasım 1996 Cumartesi akşamı Demirspor lokalinde yapılacak. Başkan Muhittin Noyan Ankara’da 65 üyesi olduğunu, yüze yakın başvuru bulunduğunu bildirdi.

Share
769 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?