logo

20 YIL ÖNCE – 3 Kasım 1996

20 YIL ÖNCE – 3 Kasım 1996

Feci kaza

Elektrikçi ihmal kurbanı mı?

Geçtiğimiz Cumartesi günü elektriğin aniden kesilmesini inceleyenler durumun feci bir kazadan ileri geldiğini öğrendiler.

TEK’te görevli Kemal Yıldız Ortacamii Mahallesi 100.yıl caddesinde telleri değiştirirken elektriğe kapılıp direkten düştü.

İddialara göre Bafra’lı Kemal Yıldız, Karadede’nin oradaki direğe çıkarken; elektriğin kesildiğini öğrendi ve direğe çıktı. Ancak sanayi elektriği kesilmiş diğeri kesilmemişti. Kemal tele yapışınca cereyana kapıldı. Direkten yarı yanık olarak düştü.

Kemal’de emniyet kemeri olmadığı ileri sürülmüşse de konuştuğumuz TEK yetkilileri de emniyet kemeri vardı. Dedi.

Ancak elektriğin kesilmeden görevlinin niye çıkartıldığı yanıtsız bırakılmıştır.

Yerde kanlar içinde kalan evli genç elektrikçinin durumu ağır olduğu için derhal Samsun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Şükrü Özdemir’i Cumhurbaşkanı Davet Etti.

Hayır kurumlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan ilçemizde (Şükrü Kalfa) diye tanınan Şükrü Özdemir, Ankara’da yapılacak hastaneye katkılarından dolayı Cumhurbaşkanlığınca kendisine plaket verilmek üzere Çankaya Köşküne davet edildi.

 

Vezirköprü’den Bir Şehit Daha

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK tarafından şehit edilen 14 askerin arasında bulunan 2 Samsun’lu şehitten birisi Vezirköprü’lü.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü ilçemize getirilerek Gölköyünde toprağa verilen 1972 doğumlu Uzm. Çvş Ahmet Aydoğdu’nun eşi Zahide Ertekin’in 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Törene Samsun Valisi Yüksel Çavuşoğlu Jan. Al. Kom. Alb. Tekin Ümit ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Hazin tören Jan. Böl. Kom. Üst. Fahri Çelik, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan konuşma yaptı. Halk PKK’yı lanetledi.

 

Yenikentte Aşk İntiharı

İlçemizin Yenikent semtinde Endüstri Meslek Lisesinde okuyan 15 yaşındaki O.Y av tüfeğiyle intihar etti.

Öğrendiğimize göre;

Geçtiğimiz Perşembe günü olay polisin 155 telefonuna Taşkale Mahallesi Yenikent Blokları 4.parsel E Blok 5.kat 10 no’lu dairede intihar olayı şeklinde bildirildi.

Olaya polis ve savcılık el koydu.

Onbeş yaşındaki O.Y., Annesi Emine, Babası Cevat’a “beni merak etmeyin üzülmeyin” şeklinde, sevdiği kıza da “seni çok seviyordum, karşılık bulamadım. Üzgünüm!” Anlamında elyazısı ile yazılmış mektup bıraktıktan sonra Tu-Ka marka 12’lik tabir edilen. Tek tetikli av tüfeğiyle intihar ettiği bildirildi.

Tüfeği inceleyen ilgililer bir adet dolu bir adet boş kurşun buldular. Cesedi morga kaldırıldı.

Karadoruk köyünden gelip ilçemizin Yenikent bloklarına yerleşen aile çok sevdikleri oğullarının ölümü ile perişan oldular.

 

Diyanet İşleri Başkanlığından Namazgah Camii Fetvası:

Hizmetle İlgili Yatırım Yapılabilir

Belediye eski başkanı Bekir Özata’nın namazgâh Camii’nin değerlendirilmesiyle ilgili gazetemizde yer alan önerisi, ilçede geniş yankı yaptı.

Özata: ilçe halkının isteklerine tercüman olarak VATANDAŞ’A yazdığı yazıda altına işyeri yapılmasının caiz olmadığı yerler “bilfiil camii ve mescit olarak kullanılan yer yıkılıp yerine yeniden camii yapılacaksa, bu camiinin altına, bir şey yapmak dini açıdan caiz görülmemektedir. Yoksa üstü açık olan namazgâh arsalarını bu konunun dışında değerlendirmek lazımdır.

Diyanet işleri başkanlığı makamından bilgi almak için yazılan mektupta:

-İlçemizde Köprülüler devrinden kalma ve o devirde Köprülü Mehmet Paşa’nın eşi Aişe Hanım tarafından Cuma ve bayram namazlarının kılınması için vakfedilen, minber ve mihrabı bulunan etrafı duvarla çevrili üstü açık namazgâh arsası vardır. Bu arsa belediyemizin mülkiyetindedir.

Adı geçen arsa üzerine bir camii inşa etmek istiyoruz. Caminin zemin katına ise toplantı salonu, WC ve abdest alma yeri koymak istiyoruz.

Bu yere, zikredilen inşaatların yapılmasında dini açıdan bir sakınca olup olmadığının işarını saygılarımla arz ederim.

Bu yazıya cevaben:

Mülkiyeti belediyenize ait olan namazgâh mevcut durumu ile gayesine uygun olarak kullanılma imkânı kalmadığından arsası üzerinde cami altına da, camii hizmetleriyle ilgili işlerde kullanılmak üzere toplantı salonu yapılması caizdir.

Ancak tuvalet kısmının namaz kılınagelen kısmının dışına yapılması uygun olur. Dendi.

 

Rotary Kulübünün Bahçekonak Süt Üretimine Katkısı

Daha önce ilçemizin Bahçekonak Köyüne süt tankı bağışlayan Rotary Kulübü bu sefer de hayvan yeni yapımında kullanılan 380 milyonluk slaz makinesini köye getirerek hediye etti.

Bir ilçe kadar büyük nüfusu olmasına karşı bir türlü belediyelik verilmeyen BAHÇEKONAK’ta Lâdik ilçesi kadar pancar ürettiği için pancar kantarı yapılmak üzere yer almıştı. Kantarın yapılaması bekleniyor.

Bugün Bahçekonak’ta ayda ortalama 20 ton süt üretilmekte kilosu 27Bin TL olan Dimes’e satmaktadır. Ayrıca 3Bin TL devlet desteği verilmektedir.

Kaymakam Tayyar Şaşmaz’da ilçede hayvancılık ve sütçülüğün gelişmesine önem vererek bu üretimin gelişmesi için çalışmakta idi.

(şimdi sorumsuz traktörlerin kurbanı olarak yattığı hastanede tedavi edilmektedir.)

Rotary Kulübü’nün verdiği slaz makinesi mısır biçmekte kesmekte hayvanlara yem olarak hazırlamaktadır.

Bahçekonak tarımsal amaçlı bir de kooperatif kurdu. Evraklarını bakanlık onayıyla gönderdi.

VATANDAŞ’A telefon eden Bahçekonak’lılar Rotary Kulübü’ne süt üretimine katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Share
784 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?