logo

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın İlk Ders Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın İlk Ders  Zili Çaldı

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle Cuma günü İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sonrası program Mehmetpaşa İlkokulu’nda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Fazıl Engin tarafından gerçekleştirilen konuşmayla başladı.

Engin; “İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Mehmet Paşa İlkokulunun hazırladığı ilköğretim haftası kutlama programına hoş geldiniz.” İfadelerine yer verdi.
Amacımız, öğrencilerimize sadece bazı bilgiler vermek değil diyerek sözlerini sürdüren Okul Müdürü Engin, “Aynı zamanda onları eğitmektir. Yurdumuzu, ulusumuzu seven, yaşadığı topluma yabancılaşmamış, insanlık sevgisi ve çağdaş uygarlık düzeyine yetişme isteği ile dolu, sevecen, duyarlı, duyguları eğitilmiş insanlar olarak yetiştirebilmek temel amacımızdır.” dedi.

İlçedeki eğitim durumu hakkında bilgi veren Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata ise yaptığı konuşmasında; “İlçemizde 144 okulumuz, bin 500 öğretmenimiz ve yaklaşık 20 bin öğrencimiz ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladık.” Şeklinde konuştu.
Özata; “Bizler eğitim camiası olarak biliyoruz ki; Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak ancak bilgili, birikimli nesiller ile mümkündür. Bunun gayreti içerisinde olacağız.” İfadelerine yer verdi.
Kaymakam Halid Yıldız ise; “Okul yatırımları hızla ilerliyor. Geçmişe göre çok daha iyi bir noktadayız. Şuan ortalama 33 sınıf mevcutlarındayız. 30’un üzerinde sınıf mevcudunu çok sağlıklı bulmuyoruz aslında. Bu anlamda sınırda bir okulumuz.
Ama ilçemizde 20 bin öğrenci var. Bunun içerisine açık öğretim ve yüksekokulu da dahil edersek nüfusumuzun üçte biri öğrenci demektir. Bunun için Vezirköprü, okul ihtiyacı fazla olan bir ilçe. Şuan inşaatı devam eden Abdullah Şükrü Uluçay okulumuzun da açılmasıyla birlikte sınıf mevcutlarını biraz daha rahatlatma hedefimiz var. ” dedi.

Öğrenci velilerine de seslenen Yıldız; “Bu süreç sadece öğretmenin sırtına yüklenebilecek bir yük değil. Eğitim öğretimde hem toplumun, hem öğretmenin, hem velinin ortak götürmesi gereken bir süreç. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz. Yatırımlarınızda çocuğunuzun eğitimine yapacağınız yatırımlar çok önemlidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunması sonrası 4.sınıf öğrencilerinin 4.sınıf öğrencilerine, 3.sınıf öğrencilerinin ise anasınıfı öğrencilerine çiçek takdim edilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından temsili ders zili çalınmasıyla program son buldu.

Share
314 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?