logo

2022 yılı için umutla bekliyoruz.


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Yeni bir yıla daha başladık.
Her biri diğerinin ucuna eklenerek hızla geçiyor yıllar. İnsanoğlu bu uzun zaman diliminde sadece kendi dönemi varmış ve kendisi de hep olacakmış gibi bir çaba içerisinde. Düşününce bu çaba boş görünse de, bu çaba sayesinde medeniyet denen olgu bugünkü hale geldi.
Yıllar içerisinde eski yıllarını arar hale gelen Vezirköprü’nün yıllardır en büyük beklentisi eskisi gibi bir KÖPRÜ haline gelebilmek, bunun için gerekli çalışmaları tamamlayabilmek.
Vezirköprü’de 2022 yılı içerisinde de beklentilerimiz var.
Bu yıl uzun zamandır beklenen işlerden bir kısmının tamamlandığını göreceğiz.
Bunlardan biri Galericiler sitesi olacak.
2019 yılında temeli atılan Galericiler Sitesi’nin %80 işinin bittiğini öğrendik. Bir aksilik olmazsa 2022 sonuna kadar buraya taşınanlar olması bekleniyor.
Bir diğeri ise Hurdacılar Sitesi. 2017’de kurulan kooperatif 2021 yılında temelini attı. 2022’de başladıkları sitenin tamamlanması bekleniyor.
Vezirköprü’nün tabiri caizse gözünü gözlediği Huzurevi de yılsonuna kadar Bakanlığa devredilmiş olacak. 2022 olmasa bile 2023’te Vezirköprü’de çalışır hale gelmiş bir Huzurevi görmeyi umuyoruz.
Başlanan ve bitmesini umutla beklediğimiz bir diğer iş YOL.
Havza-Vezirköprü yolu olarak söylemeyi uygun gördüğümüz, kaç kilometre olacağı kesinleşmemiş olsa da hangi güzergâhı kullanacağı üzerine söylemler alıp gitse de bu yaz hızlı çalışılarak önemli kısmının tamamlanması beklenen işlerden. (Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu yolun 2023’e kadar tamamlanacağını söylemişti)
Bunların yanında bir de başlamasını beklediğimiz işler var.
BESİ Organize Bölgesi için artık yazı çizi işlerinin tamamlanarak temel atılmasını merakla bekliyoruz. İnsanların kafalarındaki soruların önemli kısmının atılacak bu temelle giderileceğini düşünüyorum.
Karma OSB ve Küçük Sanayi Siteleri’nin de bir an önce temel seviyesine gelmeleri Vezirköprü’nün kaybettiği zamanı biraz olsun kazanabilmesi için önemli.
Vezirköprü Belediye Hizmet Binası’nın da bu yıl içerisinde temelinin atılacağını duyuyoruz. Vezirköprü’de bir kısım insanların karşı çıktığını bildiğimiz yeni bina için mutlaka yapılacağını söylersek yanlış bir şey söylemiş olmayız.
Bunların yanında Vezirköprü’nün Kenevir üretimi ve sanayisinin gelişmesi, Kunduz Kamp Eğitim Merkezi’nin tamamlanması, tarım ilçesinin bir İlçe Tarım Müdürlüğü binasına ve yeterli personele ulaşması gibi daha uzun soluklu beklentileri olsa da 2022 ve 2023 dahil olmak üzere bir gelişme olmayacağı aşikar.
Vezirköprü’nün 2022 yılında elde edeceklerinin artması ümidiyle mutlu yıllar.

Share
208 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...