logo

20390 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

20390 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle ilçemiz Kuruçay Kuzgunkayası İlk ve Ortaokulunda program gerçekleştirildi.
İlçemizde 2018-2019 Eğitim öğretim yılının bitişi için düzenlenen program bu yıl suyun öteki tarafında Kuzgunkayası’nda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program Kuruçay Kuzgunkayası İlk ve Ortaoku müdürü Seyit Ali Topçu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.
Mesafeler uzak olsa da görüyoruz ki yalnız değiliz, diyerek sözlerine başlayan Topçu; “Her bitiş yeni bir başlangıcı getirir. Öğrencilerimizin hepsi bir üst sınıfa geçti. 8.sınıf öğrencilerimiz ortaöğretim kademesine gidecek. Biz her zaman yanınızdaydık, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Ellerinizdeki karneler yıl boyunca yaptığınız mücadelenin göstergesi. Umarım bu mücadeleniz daha da artarak devam eder.” Şeklinde konuştu.
Topçu’nun ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan ise; “Neden bu okul? Bu okul ha deyince gidilemeyen, bir yerden dönerken uğrayamadığımız, bir selam verelim bakalım öğrenci ve öğretmenlerimiz ne yapıyorlar? Deyip ulaşamadığımız bir coğrafyada olduğu için bugün bu töreni burada yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Bu okulumuzun öğretmenleri fedakârca, cefakârca 24 saatini burada geçiriyorlar. Daha zil çalar çalmaz servis yolunu tutmuyorlar. Öğrencileriyle devamlı birlikteler diyen Demircan; “Çocuklarımızı iyi
yetiştirelim. Onların karınlarını doyurmak, ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor yetiştirmek için. Onlarla arkadaş olalım. Herhangi bir iş yaparken evde tarlada onların fikirlerini alalım. Onlarla beraber çeşitli etkinlikler yapın.
Sevgili öğrencilerimiz, Sizler de artık lütfen bizim geleceğimiz olduğunuzu, değerinizi, anne ve babalarınızın en kıymetlisi olduğunuzun farkına varın. Otururken kalkarken çalışırken bu aklınızdan hiç çıkmasın. Siz bizim içim gerçekten çok kıymetlisiniz. Yaz tatilinizi en verimli şekilde aileniz ve arkadaşlarınızla geçirin. Bol bol kitap okuyun. Kitap bulamazsanız öğretmeninizi, müdürünüzü arayın, babanız çarşıya giderken “Baba karpuz al” dedikten sonra, bir de “Baba kitap al. Deyin. Gelin benden isteyin. Okumak her şey sevgili öğrenciler. Kitap okudukça matematiği, Türkçeyi, fen bilgisini daha iyi anladığınızı fark edeceksiniz. Siz varsanız biz varız. Siz varsanız okul var. Siz varsanız öğretmenleriniz var. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 600 araç ile taşıma yaptık ve öğrencilerimizi eğitim ortamlarıyla buluşturduk. Öğrencilerimizin yedikleri yemeklerde de hiçbir sıkıntı çıkmadı. Etkinliklerle, yarışmalarla, sergilerle, konserlerle, gösterilerle. Akademik başarıda 16-17lerden bir yılda 5.liğe geldi ilçemiz. Yarışmalara katılım ve derece kazanmada neredeyse her türlü yarışmada ilk üçteyiz. Gelecek yıl akademik başarıda da hedefimiz ilk 3 olacak. Bugün karne alacak olan 20.390 öğrencimize ve 1600 öğretmenimize iyi tatiller diliyorum.” Dedi.
Programın son konuşmasını ise Kaymakam Kudret Kurnaz gerçekleştirdi. Kurnaz; “Bu etkinliği bu okulda yapmamızın bir nedeni var. En uzaktaki okullarımızdan birisi ama gönlümüzden ve aklımızdan uzak olmadığını göstermek adına buraya geldik. Törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler önünüzde iki buçuk aylık bir tatil dönemi var. Doya doya eğlenin ve oynayın. Ama kitap okumayı unutmayın.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 3.ve 5.sınıf öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları “Yollarda bulurum seni” adlı gösteri izleyicilere sunuldu. Ardından da 7.ve 8.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu horon gösterisi ve öğrencilerin aileleriyle birlikte gerçekleştirdiği karaoke yarışması düzenlendi.
Programın sonunda başarı gösteren 1., 2.ve 3.olarak dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kudret Kurnaz tarafından, kız ve erkek futbol müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı tarafından ve son olarak öğretmenlere teşekkür belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan takdim etti. Ödül takdimi sonrasında program son buldu.

Share
436 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?