logo

2400 Litre Atık Yağ Toplandı VEKAD’dan Türkiye Rekoru

2400 Litre Atık Yağ Toplandı VEKAD’dan Türkiye Rekoru

Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği (VEKAD) tarafından geçtiğimiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulamaya konulan “Artık Değil” projesi kapsamında bu yıl artık yağ toplama konusunda Türkiye rekoru kırıldı.

Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği (VEKAD) tarafından geçtiğimiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulamaya konulan “Artık Değil” projesi kapsamında bu yıl artık yağ toplama konusunda Türkiye rekoru kırıldı.

İlçemizde Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği ( VEKAD) öncülüğünde, Vezirköprü Kaymakamlığı, Vezirköprü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2020-2021 Eğitim- Öğretim yılında birincisi yapılan Evsel bitkisel atık yağ toplama projesinin ikincisi de 8 Haziran 2022 tarihi itibariyle tamamlanmış bulunuyor.

Proje kapsamında gönüllü 52 okulun katılımıyla geçen yıl toplanan 1.800 Litre atık yağ bu yıl 2.400 Litreye ulaşarak Türkiye rekoru kırıldı.
VEKAD olarak sadece çocukların akademik başarılarının artırılmasına odaklanmadıklarını belirten Dernek Başkanı Erkan Ulaşır, gözlemlenen toplumsal, sosyolojik ve çevresel sorunların çözümü ile de yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Ulaşır, bu anlamda da zaman içerisinde toplumsal ve çevresel yarar içeren farklı projeler ortaya koymak istediklerini dile getirdi.
Ayrıca bu yıl İlçe Kaymakamı Halid Yıldız’ın tavsiyeleri ile eklenen atık tasarım yarışmasında da çok güzel eserler ortaya çıktı.

Ödüller sahibini buldu
Atık yağ ve atık tasarım yarışmalarının sonucunda yapılan ödül töreninde üç ayrı kategoride dereceye giren öğrencilere bisiklet, tablet ve akıllı bileklik, kırtasiye çekleri hediye edildi.
Ayrıca projeye katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve okullara da teşekkür belgesi, katılım belgesi ve hediyeler verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, ilimizde bu kadar kapsamlı ve sonuca ulaşma oranı çok yüksek bir çevresel projenin yapılmış olması gurur verici açıklamasını yaptı.
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise, Vezirköprü ilçemizin A sınıfı Atık Tesisi olan Samsun’daki ilk ilçe olduğunu hatırlatarak, bu ve diğer projelerde Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneğinin (VEKAD) yanında olacağını vurguladı.
İlçe Kaymakamı Halid Yıldız “Büyük emekler verilerek sonuçlanan projenin en büyük mimarı öğrenciler-den başlaya-rak ailelerine, gönüllü destek olan öğretmen ve idarecileri, projeyi yürüten VEKAD yöneticileri ve Vezirköprü Belediyesine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği Başkanı Erkan Ulaşır, “Projeye desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Halid Yıldız’a, proje ortağı Vezirköprü Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sadık Edis’e ve destek-lerini esirgemeyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Ömer Bolat’a, projeyi sahiplenerek Türkiye Rekoru kırılmasını sağlayan gönüllü öğretmen, öğrenci ve kurumların idarecilerine ve ayrıca başta özel hayatlarından ödün vererek mesai gözetmeksizin öğrencilerimiz adına yapılan çalışmalarda hiç tereddüt etmeden tüm gayretlerini ortaya koyan Dernek üyelerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Projenin kapanış törenine İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Uyar, VEKAD derneği yönetimi ve üyeleri, diğer kurum müdürleri, proje koordinatörü öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Share
192 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?