logo

Nalbantlı Mahallesi’nde Mal Pazarı Köprüsü ile Çömlekhane Köprüsü arasında kalan yaklaşık 86 dönümlük arazide yapılacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında yıkım süreci başladı.

Geçtiğimiz hafta yapılan ihale sonunda başlayan yıkım devam ederken 28 Kasım Salı günü de İstanbul’da yapım ihalesi gerçekleşti.

Nalbantlı Mahallesi’nde çaya paralel olan yerleşim alanlarında Kentsel Dönüşüm (yıkılarak yenilenmesi) sürecinde yıkım ve yapım aşamasına gelindi.

Nalbantlı Mahallesi’ndeki 128 hanenin oturmakta olduğu, bu hanelerden 30 civarındakilerin kamulaştırmadan paralarını alarak çıktıkları geri kalanların ise yeni yapılacak binalarda yer sahibi olacakları öğrenildi.

Uzun süredir devam eden ve Nalbantlı Mahallesi sakinlerinin önemli kısmının onay verdiği projenin hayata geçmesi için geçtiğimiz hafta YIKIM ihalesi yapılmıştı. Bu hafta Salı günü de YAPIM ihalesi gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre; yeni binalardan ev alacaklar 2,3 ve 4. katlardaki ara katlardan ev sahibi olacaklar.

Hayalet Mahalle haline gelen Nalbantlı’da evler boşaltıldı, bir kısmının yıkımı da başladı.

Yapım ihalesi

Nalbantlı Mahallesi yıkılırken yapılan ihale sonucunda 10 Aralık’ta yer teslimi yapılacağı öğrenildi. İşin süresi 650 gün olarak belirtiliyor.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları sonunda burada; 508 daire, 5 ticaret merkezi (31 dükkan), 2 sosyal tesis bulunacak.

Nalbantlı Mahallesi Muhtarı Ali Gebeş:

-Ana sözleşmesinde olmamasına rağmen Belediye Başkanımızın verdiği söz ve çabaları sonucunda

teslim tarihinden itibaren başlamak üzere evlerini terk ederek geçici olarak kiraya çıkmak zorunda olanlara 30 ay boyunca kira yardımı yapılacak.

Share
980 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?