logo

Suat Binici Siyaseti Erken Bıraktı

Suat Binici Siyaseti Erken Bıraktı

Suat Binici’nin de içlerinde bulunduğu 3 adayın başkanlık için yarıştığı CHP Samsun İl Kongresi geçtiğimiz Pazar günü yapıldı.

Av. Tufan Akcagöz’ün yeniden başkan seçildiği kongrede Nuri Cömert te yönetime girdi.

Samsun Fuar içinde gerçekleştirilen CHP 36. Olağan Kongresinde mevcut başkan Av. Tufan Akcagöz’ün rakipleri eski milletvekili ve CHP Genel Başkan

Yardımcılığı görevine kadar partide önemli görevler yapmış olan Suat Binici ile Elektrik Mühendisi Metin Telatar oldular.

Binici siyaseti bıraktı

Suat Binici salı günü delegelere mesaj göndererek bu tarihten itibaren aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Binici daha önce Vezirköprü İlçe kongresi’nde 2019 seçimlerinden sonra aktif siyaseti bırakacağını açıklamıştı.

Divan oluşumundan sonra yapılan konuşmalarda Av.Tufan Akcagöz:

-Samsun Büyükşehir’in bütün binaları bize yasaklı. Çünkü işimizi iyi yaptık. Samsun’da yaptığımız çalışmaları biliyorsunuz. Sadece yerel basında CHP 3800’ün üzerinde haber olmuş. AKP’li Belediyelerin yaptıkları yolsuzlukları ortaya döktük. Artık bize selam bile vermiyorlar. Sadece bu bile bize oy vermeniz için bir sebeptir. Ben 2019’da CHP’yi yerel ve genelde şaha kaldırmaya talibim. Dedi.

Son olarak kürsüye gelen Suat Binici ise kendi yaşamını anlatarak delegelerden destek istedi. Binici:

-Partide her kademede görev yaptım. Önümüzde önemli seçimler var. Bu tecrübemle seçimlerde partimizi iyi yerlere getirmek için aday oldum. “Sen duayensin. Artık bir kenarda dur da, senden gelip akıl alsınlar, danışsınlar neden aday oluyorsun derseniz?” Danışan yok. Hep birlikte CHP’yi en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Dedi.

Adaylardan sora kürsüye gelen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek:

-Demokrasinin ülkemize getirilmesinde öncülük etmiş; Cumhuriyet Halk Partisi ve onun üyelerine büyük görevler düşmektedir. İl kongremizde demokratik kanalları en iyi biçimde işleteceğiz, burada seçilecek İl başkanı ve yönetim kuruluna büyük görevler düşmektedir. Kurumlarda bozulan dengeleri yerine oturtmak, demokratik kanalları, kuralları işletmek partimize ve örgütlerimize nasip olacaktır. 2019 Yılında yapılacak; Mahalli, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yöneticilerimizi, üyelerimizi ve paydaşlarımızı önemli görevler beklemektedir, CHP iktidarını birlikte kurmak için çalışacağız. Dedi.

Konuşmalardan sonra 635 delegenin 605’inin oy kullandığı seçimlere geçildi. Yakın rakibi Suat Binici listesine 17 oy farkla geçen Av.Tufan Akcagöz aldığı 274 oy ile yeniden CHP Samsun İl Başkanı oldu.

Yönetim Listesinde 3 Vezirköprülü

Akcagöz’ün listesinde Vezirköprü’den asil yönetim listesine giren Nuri Cömert, Nalan Çilingir ve Hatice Özer’in yer alması dikkat çekti.

Cömert:

-Yıllarca CHP’ye hizmet etmiş Vezirköprülülerin Samsun’da İl Yönetim Listesinde bulunması İl’den partilerine hizmet etme şansı yakalamış olmaları bize ayrıca gurur vermiştir. Dedi.

Sonuçlar açıklandıktan sonra rakiplerini sahneye çağıran Akcagöz, Metin Telatar yanında iken yaptığı konuşmada:

-Parti içinde kazandığımız hiçbir koltuk alkışa değmez. Bundan sonra hesabımız olanlar korksunlar. Hergün CHP bayrağını daha da yükselteceğiz. Bugün verilen kararın üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Başarıyı birlikte yakalayacağız. Dedi.

BİNİCİ:

“Aktif siyaseti bırakıyorum..”

Samsun İl Kongresi sonrasında Başkan Adayı Suat Binici, daha önce 2019 seçimlerinden sonra bırakacağını açıkladığı aktif siyasete veda ettiğini belirtti.

Parti delegelerine gönderdiği mesajla aktif siyaseti bıraktığını ileten Suat Binici:

“İl kongremizde oy kullanan bana oy verip, vermeyen tüm delegelerimize teşekkür ederim. 2019’de yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde başarılar dilerim. Bu tarihten itibaren aktif politikayı bıraktığımı da bildiririm. Saygılarımla Suat Binici – 23. Dönem Samsun Milletvekili, Önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı”

mesajıyla aktif politika hayatına son verdiğini bildirdi.

Suat Binici, böylece 2019 seçimlerini beklemeden aktif siyasi hayatını bıraktığını belirtmiş oldu.

Share
915 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?