logo

50 Yıl Önce – 10 Mart 1968

50 Yıl Önce – 10 Mart 1968

Geçen yıl bir eksperin tütün mübayası için şart olan günde 500 denk tütüne bakma işini, ekicinin tütüne ezilmesini önlemek amacıyla gece gündüz büyük fedakarlık gösterip 1500-2000 denk tütün çıkaran jet eksper Nurettin Tırtır anlaşılmayan bir sebeple bu yıl Vezirköprü’ye gönderilmemekte, bunun için de tüccar tesirinden bahsedilmemektedir.

Fazıl Ahmet Paşa Çocuk Kütüphanesine Kitap Kampanyası Devam Ediyor

Vatandaş’a Ergani’den iki mektup var

Fazıl Ahmet Paşa çocuk kütüphanesine kitap kampanyası devam etmektedir. Neticeden kütüphanenin çalışkan müdürü Hatice Öz ve çocuklar memnun çünkü hayırseverler sayesinde bol bol kitaba kavuşmuşlardır.

Ankara’dan gelen kitapları tasnif ve gelecek sayıdan itibaren neşrine devam edilecektir. Bu sayımızda Ergani’den iki kıymetli hemşerimizin gönderdiği mektupları aynen verelim:

Değerli yazı serilerinizi muntazaman okuyup memleketimin haberlerini devamlı alarak sıla hasretini gidermekteyim.

Sizlerin bu hizmeti bir Vezirköprü’lü olarak beni çok sevindiriyor. Çünkü gazetemizle memleketimin uzağında olan buralarda Vezirköprü’yü tanıtıp kendi üzerime düşen vazifeyi de yapmış oluyorum.

Ergani Lisesi mensupları olarak da kütüphanemize pek yakında kitap gönderip, uzaktan da olsa bu kitaplarla memleketimin çocuklarına faydalı olma fırsatı bizleri sevindiriyor.

Memleket çocukları için

Büyük gayret ve binbir müşkülatla çıkardığınız ve devamlı bizlere kadar muntazaman ilettiğiniz memleket çapında büyük hizmeti bulunan, hasretimizi gideren ve bizlere bir nebze olsun memleketimizde olduğumuzu hissettiren gazetenizdeki değerli yazıları büyük bir şevkle okumaktayız.

NOTLAR

Arife ve Kurban Bayramı

Bugün Cumartesi, Kurban Bayramı Arifesi…

Taşradaki Vezirköprülüler peyder-pey ilçemize gelmektedir.

Kurban Fiyatları

İlçemizde kurban satışları pek hararetli olmakla beraber normal seyrini ancak dışarıdan gelen alıcılar yüzünden devam ettirmektedir. Vezirköprü pazarında Kurban fiyatları Koyun: 150 lr.’dan, 425 lira Keçi 100 lr.’dan (erkeç) 350 liraya, İnek: 250 liradan 1100 liraya kadar satılmıştır.

“Kardeşlik içinde çalışalım”

CHP İlçe Başkanı Fuat Binici, Kurban Bayramı dolayısıyla gazetemize şu beyanatı vermiştir:

Komüzimin baş düşmanı “ortanın solunda” olan partimiz, köy şehir tekmil hemşerilerimin mübarek Kurban bayramlarını kutlar, gelecek günlerinin de sulh, selamet, huzur ve refah içinde olmasını canı gönülden dilerim.

Tütün Piyasasının Bayram Sonu Açılacağı İlan Edildi

Tütün piyasasının bayram sonu açılacağı radyodan ilan edilmiştir. Muhtemelen 17 veya 18 Mart günü piyasaya açılacaktır.

Bilindiği gibi meclisten milli bakiyeyi kaldıran seçim kanunu değiştirilmesi geçirilmiş, kanun senatoya gelmiştir. Senato’da kabulünden sonra 91 gün içinde iptali için anayasa başvurulmasa, kanunlaşmış olacaktır.

Vezirköprü Tekel Memuru Değiştirildi

Öğrendiğimize göre Vezirköprü Tekel memuru Kudret Kesmen kendi arzusu uyarınca, Lisesi olan Havza’nın Tekel memurluğuna, yerine de Havza Tekel memuru Hidayet Geyikçi, atanmıştır.

AP Başkanı:

“Bayram Dışı günlerimiz de Bayram gibi olması dileğiyle”

Dini bayramların içtimai yönden tesirleri çok önemlidir. Bayramlarda cemiyetteki bağlılık ve sevgi herkesin görebileceği kadar açık olarak ortadadır. Bu hava ve davranışın bütün hayatımız boyunca kendisini hissettirmesi vazgeçmediğimiz bir arzumuzdur. Bayram dışı günlerimizi bayramları hatırlayarak aynı hislerle yaşatsak topluluğumuzun ne kadar mesut olacağını tahmin etmemiz güç değildir.

Share
949 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?