logo

50 yıl Önce 11 Aralık 1966

50 yıl Önce 11 Aralık 1966

Samsun il genel meclisi vali saatcigilin konmasıyla açıldı

“Samsunla ilçelerinin irtibatı için telsiz kurulacak”

Samsun (özel)

Samsun İl Genel meclisi Vali Saatcigil’in konuşmasıyla çalışmalarına başlamıştır. Daha önce İl Genel Meclis üyelerinin koridorlarda daimi üyeli için yaptıkalır dikkati çekmekteydi.

Saatcigil konuşmasında il çalışması olarak pek parlak bir şeyler göstermesi dikkatlerden uzak kalmadı.

“200 km tesviye 200 km yeniden stabilize köy yolu 145 dershaneden ibaret okul (Vezirköprü köylerinin yarısında hala okul yoktur) ilçelere telsiz irtibatı Samsun Belediyesinin yapacağı ekmek fırınına yardım ve fuar sahası.

Üyeler en ufak gelişme olmayan ilçelere ve sefalet içerisindeki köylere bir şeylere yapılacağını hayal ederken kendilerine sadece Samsun şehrini yönelten belediye encümeninde sandıklarını şaşırdıklarını ifade edişleri dikkatlerden uzak kalmamıştır.

Tokat halkevi perdelerini açıyor

Tokat (özel)

İlimiz halkevi 10-17 -24 Aralık Cumartesi akşamları lise salonunda (bir delinin hatıra defteri) isimli eserle perdelerini açacaktır.

 

Samsun oda tiyatrosu katledildi.

Samsun(özel)

İlimizde öğretmenlerin kurduğu (oda tiyatrosu) partizanlık yüzünden felç olmuştur.

Samsun’un renksiz gecelerine canlılık kazandırmış oda tiyatrosuna partizanlar bir oyuna girmiş öğretmenleri ikiye ayırarak tiyatroyu parçalamışlar ve kapanmasını sağlamışlardır.

 

Dernekler birliği 8. Başkanlar toplantısı Bafra’da yapıldı.

Bafra (özel)

Halkevinden Seyfettin Tomruk başkanlığında yapılan dernekler birliği 8. Başkanlar meclisi toplantına ilçe esnaf dernekleri başkanları iştirak etmişlerdir.

Alınan kararlar arasında esnaf dertlerinin hükümete intikali ile samsunda bir satış kooperatifi kurulması öngörülmüştür.

 

Çarşamba’da bir öğretmen öldürüldü

Çarşamba (özel)

İlçemiz Karamustafalı Köyü öğretmeni Şenel Çalışkan ders arasında dinlenirken başına iki kurşun sıkılarak öldürülmüş olarak bulunmuştur.

Öğretmen Şenel’in daha önce kavgalı olduğu ve bıçakla yaraladığı okul müdür Recep Atmaca’dan şüphe edildiği için tahkikata bu yönde devam edilmektedir.

Şenel’in ölümüne intihar süsü verilmek istenmişside bu ilgili mercileri tatmin etmemiştir.

 

Share
871 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?