logo

50 Yıl Önce – 14 Ocak 1968

50 Yıl Önce – 14 Ocak 1968

Verem haftası dün bitmiştir. Okulları tatil olduğu için ilçemizde veremle ilgili konferanslar verilmemiştir.

Diğer taraftan 50 yıldır Vezirköprü’de verem taraması yapılmadığı için 70 bin nüfuslu ilçemizde ne kadar veremli olduğu bilinmemektedir. Sefaletin korkunç derecede hüküm sürdüğü Vezirköprü’de veremli adetinin çok olmasından korkulmaktadır.

CHP il kongresi bugün yapılıyor

Samsun il kongresi için milletvekilleri de gelecek. Samsun il kongresi bugün yapılacaktır. Zafer sinemasında yapılacağı bildirilen kongreye Ankara’dan hava müsait olursa milletvekilleri de gelecek parti içi ve yurt sorunları görüşülecek.

Yaşı küçük sanığa verilen 24 yıl ceza 12 yıla indirildi. Sanığın dışarı çıkarken şöyle söylediği duyuldu

“Ne yaptık sanki.. Alt tarafı bir adam öldürmüşüz.”

1968 yılının Vezirköprü’de ilk ağır ceza kararı geçtiğimiz hafta Çorakdereli bir adama kan davası yüzünden işlediği cinayet için verildi. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Çorakderelinin yaşı küçük olduğu için cezası 12 yıla indirildi. Katil zanlısının mahkemeden çıkarken jandarma arasında şöyle bir konuşma duyuldu. “Ne yaptık sanki alt tarafı bir adam öldürmüşüz.”

Geçtiğimiz hafta son şahit konuştu. M.G şöyle diyordu.

-Olay günü akşamüzeri üç el silah sesi duydum. Mustafa’nın kızı, İdris vuruldu. Dedi.

Aşağınarlı Köylü Celal Bayar’ın davasına devam olundu

Geçtiğimiz hafta ağır ceza mahkemesi Yavuz Dinçsoy’un başkanlığında, Neçmeddin Küçükkay, Gündüz Çopuroğlu’ndan teşekkül etmiş iddia makamında Kemalettin Keleçoğlu bulunuyordu.

Önemli davaların ilki Narlı Köylü Celal Bayar’la ilgili dava idi. Çok kalabalık şahit sanık ve müdahili bulunan ve iç içe cinayetlerle örülü davada geçen sayımızda belirttiğimiz gibi K.Ş’nin babası çeşme başında bıçakla öldürülürken K.’de babasını öldürenlere evden ateş ettiği iddia edilmekteydi.           Öldürülen kızın annesi müdahil olarak girmesini takiben başka şahitlerin dinlenmesi için duruşma ertelendi.

Kabalı’daki cinayetin duruşması

4 kardeşin bir kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor.

Bilindiği gibi kabalı köyünde 4 kardeş olan A.Ö, M.Ö, İ.Ö askerden yeni gelen H.K’nin öldürdükleri iddia edilmekteydi. Salı günkü oturumda sanıkların ilk ifadelerinde, (aileme küfür ettiği için öldürdüm) dediği okunmuşsa da son mahkemede suçu kabul etmedikleri dikkati çekmiştir.

Büyük ilgi gören VATANDAŞ gazetesi kitap kampanyası devam ediyor.

Çocuklar sevinçli              Vezirköprü çocuk kütüphanesine binlerce liralık yüzlerce kitap hediye edildi.

Fazıl Ahmet Paşa Çocuk Kütüphanesi için açtığımız kitap kampanyasına binlerce liralık yüzlerce kitap gelmiştir. Kitap bağışlayanların, çocuk kütüphanesine büyük yardımlarının yanı sıra ebedi bir hatıra bırakmış, kütüphane yaşadıkça isimlerini de orada yaşamasını bu günkü nesilden bir şeyler kalmasını sağlamışlardır.

Gazetemiz bu hususta yardımcı olan başka Samsun Milletvekili Sayın İlyas Kılıç’a HAYAT mecmuası sahibi (ve fahri hemşerimiz) Sayın Şevket Rado’ya, İş bankası Genel Müdürlüğüne, Vezirköprü Belediyesine ve kitap bağışında bulunanlara teşekkürü borç biliriz.

Share
728 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?