logo

50 Yıl Önce 18 Aralık 1966

50 Yıl Önce 18 Aralık 1966

Ünye (özel)

Bir çok yerlerin işe yaramayan ziraat odalarına ilçemiz ziraat odasının çalışması örnek teşkil etmektedir. Bilindiği gibi ziraat odalarının gayesi ne bakkallık yapmak ne de köylüyü ekiciyi para topluyorum diye mutazarrır ettikten sonra hiçbir işe yaramamak durumu değildir.

Nitekim Ünye Ziraat Odası çalışmalarına örnek teşkil etmektedir. Bilindiği gibi ziraat odaları sadece Ünye gibi kaç yerde memlekette faydalı olabilmiş bunun dışındaki yerlerde işlememiştir.

Kanlı gövem oyunlarına başladı.

Vezirköprü-Havza arasının 30 kilometrelik yolu üzerinde bir kanlı gövem vardır.

Bir çok hayata ve bir o kadar da sıhhate mal olan bu yerin değiştirilmesi lüzumu bu taraflarla ilgilenmeyen ilgililer hiçi duymazlar.

Daha kışın başında kanlı gövem marifetlerine başlamış cumartesi günü hiç geçit vermemiştir.

İşkence ne zaman son bulacak gazete matbaaları kanunsuz elektrikçi baskılarından ne zaman kurtulacak?

Gazete basmak suç mudur?

Vakit akşam saat:17.30 RÜZGARIN GELİNİ isimli tipomuz, VATANDAŞ’ı basmaktadır. Sonra dolaşık aralıklardan bir belediye elektrik memuru gelir matbaaya:

-Gazete basmayacaksınız diye size kaç defa söyledik gazete basmayacaksınız gece! (biliyorlar gündüz basmanın imkanı olmadığını…)

Başka bir yerde başka bir adam şöyle anlatılıyor olmalı:

-Abi nasılda aralıklardan dolaşıp matbaayı bastım. Tam arka sokaktan döndüm gazete basarlarken kıskıvrak suçüstü yakaladım.

Evet, ne yapalım, tam gazete basarken suçüstü yakalanıverdik. Türkiye’nin Vezirköprü’sünde, anayasanın sarahatine ve teminatına rağmen gazete basmak, para basmaktan daha az tehlikeli sayılmıyor. Açıkça şunları şunları yazdınız denmiyor da işe dolaşık yollardan gidiliyor.

Suçumuzu biliyoruz sayın okurlarımız istediğimiz en az bu memleketin de civarı ilçeler seviyesine gelmesi için neşriyat yapmak, bir ziraat okulu için ortamı uyarmak halkın niçin böyle kaldığını yazmak söylemek bundan büyük suç mu olur.

Ölenler var

Sarılık hastalığı Vezirköprü köylerinde salgın halinde

Sarılık ilçemizin Halilbaba Kavakpınarı, Avren, Adatepe, Duruçay, Başalan, Büyükkale köylerin de ve ilçe merkezinde kurbanlar vererek devam etmektedir.

Hastalar devamlı olarak Merzifon hastanesine gönderilmekte fakir fukara için durum fecat arz etmektedir.

Eğitim

Hepimizin kitabı müşterek eseri olacak

Öğretmenlerimize

Öğretmenlerimizin meslek hayatında mesleği ile ilgili en çok heyecan duyduğu bir veya iki problemi ele alarak uygun bir yazı yazıp gönderecekleri yazılar önce VATANDAŞ da yayınlanacak daha sonra da bunlar HEPİMİZİN KİTABI isimli bir kitapta toplanacaktır. Daha geniş bilgiyi Muzaffer Dede’nin yazısında bulacaksınız.

Share
921 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?