logo

50 Yıl Önce 20 Kasım 1966

50 Yıl Önce 20 Kasım 1966

Samsun il kongresinde konuşmak üzere uçakla Samsun’a gelen A.P genel başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel kongrede uzun bir konuşma yapmıştır.

Kongreden sonra şerefine bir yemek verilmiş geceyi Samsun’da geçirmiştir. Pazartesi günü ise iki temele harç koymuştur. Bunlardan birisi, geçen yıl yanan Mithatpaşa ortaokulu diğeri ise iller bankası tarafından yaptırılan içme suları tesisleridir. Bu törenlerden sonra Demirel öğle yemeğini karayolları 7.Bölge Müdürlüğünde yemiştir.

Yemekten sonra saat;15.30’da uçakla Samsun’dan ayrılmıştır.

Havza Lisesine Bir Öğretmen Tayin Edildi.

Bu güne kadar havza lisesine bir tek dil tarih ve coğrafya fakültesi mezunu, Yurdanur Ulukan coğrafya öğretmeni olarak Ankara’dan Havza lisesine tayin edilmiştir.

Diğer açık kalan dersler içinde Havza Ortaokulu Öğretmenleri bakmaktadır. Öğrenildiğine göre kısa zamanda da  bir fen öğretmeninin geleceği beklenilmektedir.

Sarılık Hastalığı Kızılcaören Köyünden Sonra Başalan Köyünde De Görüldü

Uzun zamanlardan beri yaptığımız yayınlara rağmen gerekli bir tedbir alınmayan sarılık hastalığı Kızılcaören köyünden sonra bu defa da ilçemizin Başalan köyünde görülmeye başlamıştır.

İçme sularının pisliğinden açık dışkılardan doğduğunu söyleyen sarılık hastalığının diğer köylere de yayılacağından endişe edilmektedir.

Hamamlarda Kirli Sular Kullanılıyor

Köprülü Mehmet paşadan ve hanımı Ayşe Hanımdan kalma tarihi hamamlar yıllardır Vezirköprülülere hizmet etmektedir.

Vakıflar idaresinin ilgisizliği bu hamamları diğer vakıf eserlere gibi işlemezliğe mahkûm etmiştir. Sadece kira alıp gerekli tamiri yapılmayan bu tarihi kıymete haiz eserler müstecirlerinin dar imkânlarıyla giderilmektedir.

Son aldığımız bilgilere göre hamamlara gelen suların muhtelif yerlerde açıldığı ve bu açıklardan şehirde, yağmurlardan doğan kirli sokak sularının aktığı tespit edilmiştir.

Belediyenin ve diğer ilgililerin ilgilerini bekliyoruz.

Orta Solunun Bir Diğer Yönü

Ortanın solu hakkında çok şey söyledi, çok şeyler yazıldı. Fikri yönden tanımlanması yapıldı, açık ve keisin bir şekilde kamuoyuna dururuldu. 18. büyük kurultuyda oy birliğiyle CHP’sinin sosyal görüşleri tespit edildi ve olduğu kabul ve ilan edildi.

Bu fikri yönde birşey söylemeyeceğim. İnananlar inanmayanlara anlatacaklardır. ancak fikri yönden ayrı olarak bir başka anlamı daha vardır.

Sevgili hemşerilerime bir parti meclis üyesi olarak onu anlatmak isterim.

Ortanın solu hareketi, bir teşkilata dönüş hareketidir. Halkçılık presibimizden haretetle HALKA YÖNELİŞ HAREKETİDİR, TEŞKİLATA VE ONUN HAKLI İSTEKLERİNE KOŞMA HAREKETİDİR. Kim ne derse desin, partiler başlarıyla var oldukları kadar teşkilatlarıyla da var olurlar.

 

Share
946 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?