logo

50 Yıl Önce – 21 Ocak 1968

50 Yıl Önce – 21 Ocak 1968

Vezirköprü Fazıl Ahmet Paşa çocuk kütüphanesine kitap bağışları devam etmektedir.

Evlerinde pahalı kitaplar, ansiklopediler bulunmadığı için derslerini hazırlayamayan mini mini öğrenciler feyiz almak. Kitapla boş vakitlerini değerlendirmek isteyen çocukları artık kitap kuyruğundan kurtulmuşlardır.

Çocuk kütüphanesinin genç ve çalışkan öğretmeni, bu yavrucaklara istedikleri konuda kitap sunamamanın acısını unutacak artık.

Şimdiye kadar 1- öğrenci Baha Dinler, 2- İlköğretim Müdürü Kenan Sungurtekin, 3- İ. Hakkı koç, 4- Hayat mecmuası sahibi Şevket Rado, İş bankası Genel Müdürlüğü, Vezirköprü Belediyesi, Öğretmen Mehmet Çaycıoğlu, Vatandaş Gazetesi, Mustafa Şahin, Nuri Kaya, Ferzat Vural’dan kitaplar gelmiş bunları gazetemiz neşretmişti.

Samsun Daimi Encümen Azaları Secimi Yapıldı

İlimiz daimi encümen azaları seçimi yapılmıştır.

Bilindiği gibi eski encümen azaları 1- Faruk Uluçay, 2- Duha Sertkaya, 3- Hacı Bekir Keleşoğlu, 4- Kazım Zorlu idi.

Dört üyesi de AP’li olan encümen azası seçiminde, AP’de grup toplantısı yapılmış beş adaydan birinin feragati istenmiştir. Esasen dört ay gibi az çalışma süresi kalan ondan sonra seçime girilecek olan yeni üyelik için Faruk Uluçay feragat etmiş. Bundan sonra seçim için AP adaylar kararlaştırılmıştır. CHP aday göstermemiştir.

CHP Kongresi Yaşar Doğu Spor Salonunda Yapıldı

Geçtiğimiz Pazar günü Samsun Yaşar Doğu Spor Salonunda ilk defa bir parti kongresi yapıldı.

Buz gibi soğuk ve öğlene kadar ısınmayan salonda yapılan CHP kongresi kibarlığı ile tanınmış başkan Nuri Ceridoğlu tarafından açıldı.

Tasnif sonucu: Başkanlığa avukat Cahit Ünal, İdare kurulu da Neza Devrişoğlu, Erkan Köktener, Remzi Akpınar, Mustafa Ekşioğlu, Eyyüp Tüfek, Fevzi Geveci, Cemil Şensoy, İsmail Tarhan, Hüseyin Arsan, Hüseyin Tiryakioğlu, Osman Tomruker, Ekrem Arsal’dan teşekkül etmiştir.

Havza Kaymakamı Trafik Kazası Geçirdi

Havza kaymakamı Süreyya Şehitoğlu tayin edildiği Hendek’e gitmiştir. Yerine tayin edilmiş olan A. Zihni Akın memleketi Uzunköprü’de trafik kazası geçirmiştir.

Ölümünden Şüphe Edilen Yaşlı Kadına Otopsi Yapıldı

İlçemiz Abdulgani mahallesinde 60 yaşında Mevhibe Şen isimli kadın oturur vaziyette ölü bulunmuş, ölümünden şüphe edildiği için savcılık cesedi morga kaldırtmıştır. Hükümet tabibi Necati Zengin tarafından yapılan otopsi neticesi; esasen hasta olan kadının ölümüne aldığı ilaçların tesiri boyun damarlarının dolması ve kalp yetmezliği sebep olduğu bildirilmiştir.

İşgüzar’ın Sinop-Samsun Yolu İçin Sorusu

Sinop M.P milletvekili Hilmi İşgüzar mahalli dertlerle meşgul olup Sinopluların takdirlerini toplayan bir çalışma tarzı takip etmektedir.

Son verilen haberlere göre; İşgüzar Sinop Devlet Hastanesine bir ambulans verilmesi bütün köprü ve yolların onarılması, 1968 yılında Türkeli yolu yapılması Samsun-Sinop yollarının ele alınması hususunda komisyonda sert tenkitlerde bulunmuş ve söz almıştır.

Share
794 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?