logo

50 Yıl Önce – 28 Ocak 1998

50 Yıl Önce – 28 Ocak 1998

Fazıl Ahmet Paşa çocuk kütüphanesini 50 kitap çalışmaktan kurtarıp çocukların saatlerce kitap sırası sıkıntısı beklemelerine son vermek evlerine kitap alamayacak durumda olanlara da okuyup feyz almalarını sağlamak amacıyla gazetemizin açtığı kitap kampanyasına kitaplar gönderilmeye devam edilmektedir.

Hayat mecmuası, İş Bankası Genel Müdürlüğünden sonra Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü de birçok kitap göndermiştir.

Kaymakamlıktan Teşekkür

Vezirköprü Kaymakamı S. Ayhan Ergin’de kitap kampanyası ile yakından ilgilenmekte kitap gönderenlere teşekkür etmektedir. Sayın Ergin ezcümle;

-Memleket çocukları için yaptığınız hayırseverliğe teşekkür ederiz. Demektedir.

Ankara’dan gelecek kitaplar için yardım bekleniyor

Ankara muhabirimiz Selim Kazak da kütüphane için muhtelif okullar tarafından verilen kitaplar bulunmaktadır. Ankara’dan Selim Kazak’tan teslim alınarak Vezirköprü’ye getirecek hayırseverlerden rica etmekteyiz.

Vezirköprü Fazıl Ahmet Paşa çocuk kütüphanesi için verilen kitapların adedi şimdilik 400 adet olduğu haber verilmektedir.

Adam Öldüren 15 Yaşındaki Çocuğun Davası Gizli Yapıldı

Havza’nın Ereli köyünden 15 yaşında N. ve S. Kavga sırasında tabanca ile vurup öldürmekten sanık C.A’nın davasına ilçemizde devam olunmuş, fakat davanın durum icabı gizli yapılması gerektiğinden davaya gizli olarak devam edilmiştir.

Hayırlı Evlat’ın Davası:

Babasını Öldürmeye Teşebbüs Eden Adamın Davasına Devam Olundu

Geçtiğimiz Salı günü ilçemiz ağır ceza mahkemesinde babasını öldürmeye teşebbüs ettiği iddia olunan hayırlı evladın davasına devam olunmuştur. Sulucada olması ihtimali bulunan ve Merzifon’dan evli sanık A.B yakalanamadığı için mahkemeye getirilememiştir.

Oğlu tarafından öldürülmek istendiği iddia olunan baba H.B dinlenmiş şunları söylemiştir:

-Oğlum beni birçok defa dövdü atımı çalıp sattı. Şimdi de bankadaki paramı çekmeye zorladı. Baltanın keskin yeriyle bana vurmaya başladı.

Başkan Dinçsoy sordu:

-Öldürmek için mi vurdu?

-Evet hakim bey öldürmek içindi, çok korktum. Oğlumun aleyhinde iki defa dava açtım acıdım geri aldım, bir daha geri almayacağım. Demiştir.

Çamlıca’da Pusu Kurup Adam Öldürecekleri İddia Edilen Dava

Daha önce Samsun’da bakılmakta olan Çamlıca’da pusu kurularak adam öldürülmesi davasına şahit dinlenerek devam olunmuştur.

Kurulan pusu ile samanlıktan ateş edilip vurulan Sabri budak tedavi için götürüldüğü Samsun memleket hastanesinde ölmüştü. Cinayet 1986 yılında işlenmiş dava hakim noksanlığı yüzünden Vezirköprü’de mahkemenin zaman zaman teşekkül edemeyişinden Samsun’a götürülmüştü ve üç yıldır devam etmekteydi.

Sanıklar H.B ve H.B Samsun cezaevinde tutuklu olarak yatmaktadır. H.B’nin talebi olarak müdafaa şahidi Ö.M dinlenmiş o gün kasabaya gelmekteyken bekçinin “adam vurdular atınızı verin” demesi üzerine olaydan haberdar olduğunu başka malumatı bulunmadığını söylemiştir. Diğer şahit K.A’de Ö.A’nın yanında bulunduğu başka bir şey görmediğini söylemiştir.

Ağır Cezada Davası Görülen Kız Kaçırma Olayı

Evinde Oturan Kardeşiyle Oturan Kızı Kaçırmak İçin Gözüne Biber Serpmiş

İddialara göre Merzifon’un Yalnız köyünden K.Ş B.Ş M.Ş adlı kardeşler nişanlı olduğu bildirilen kızı yapılan düğünü için yastık götürmek bahanesiyle odaya girerek L.P’nin yanında bulunanların gözüne biber atıp kaçırmaya teşebbüs etmişlerse de başaramamışlardır.

Kaçırılamayan L.P’nin ifaden göre aralarında sadece K.Ş tanıdığını diğerlerini tanıyamadığını kendisi daha önce B.Ş’ye istendiğini ve varmadığını B’nin evli olduğunu söylemiştir.

 

Share
809 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?