logo

50 Yıl Önce – 3 Şubat 1968

50 Yıl Önce – 3 Şubat 1968

İlçemizi ilk defa bir ortaokul üstü okula kavuşturmak ve bir imam hatip okulu yapmak için dernek kurarak çalışmalara başlanmıştır.

Ortacamii Baş İmamı Bekir Özata Başkanlığında faaliyete geçen derneğe, bildirildiğine göre; eski başçavuşlardan İbrahim Oğuzhan eski hastane karşısında elli bin lira değerindeki üç dönüm arsasını bedava olarak vermiştir.

Sanat Okulu İçin Arsa Verecek

İlçemiz Çanaklı Mahallesinden de bir hanım, Lise veya Sanat Okulu için teşebbüs olduğu takdirde 3 dönümden fazla büyüklükte bağını bedava olarak bağışlayacağını açıklamıştır.

Konser Sırasında Samsun Halk Eğitim Merkezi Yandı

(Cesi konser topluluğu) adı altında konserler veren Necmettin Kabacı, Erkan Durukan, Suat Önal, Günay’ın Samsun Halk Eğitim Merkezindeki konserleri sırasında jelatinle sarılı ısı lambasının ısısıyla yanan kağıdın ateşi tavana sirayet etmiş ve binayı yakmıştır.

Bitişik evlere sirayeti önlenen yangın, eğitim merkezinin hazineye ait binasını iskelet haline getirmiştir. 143 bin 256 liralık binanın yangında dikkatsiz ve tedbirsizlikleri görülen Cesi konsercileri hakkında kovuşturma açılmıştır.

Karadeniz Tütün Piyasasının Açılışı Seçim Kanunu İçin Bayram Sonuna Ertelendi

4 Mart 1967 Pazartesi günü açılacağı kararlaştırılan tütün piyasasının bu tarihi, (seçim sathı mailine girilmeden) çıkarılması zaruri görülen seçim kanunu için bayram sonuna ertelenmiştir.

Bu yüzden piyasanın açılması 17-18 Mart’ı bulacağı bildirilmektedir.

Karadeniz Bölgesinde Bu Yıl 40 Eksper Çalışacak

Samsun Tütün Piyasası için bu yıl tekel, geçen yıldan 5 fazla olarak 40 eksper çalıştırılacaktır.

Geçen yıl 35 eksper çalıştığını, kendisi ile konuşmamız sırasında açıklayan Tekel Samsun Başmüdürü Ata Saraçlar: (Piyasanın açılış tarihi hakkında bir şey söyleyeceğini bayram sonu açılmasının muhtemel olduğunu bildirmiştir).

Daha sonra piyasada bulunmayan kibrit ve bahar gibi bazı sigaraların bulunmayışını da talebin fazla olmasına bağlayan başmüdür, yeni konacak makinelerden sonra ihtiyacın karşılanabileceğini, kibritin tekel memurluklarına gönderildiğini sözlerine eklemiştir.

Havza’da Antika Kaçıran İtalyan Turist Yakalandı

Pazar günü ilçemize gelen iki İtalyan turistin durumlarından şüphelenen Komiser Mustafa Cerrah, Cibrario Sergio ve Girende Silvia isimli turistlerin kullandıkları 870261 TO plakalı arabada yapılan aramada 105 adet antika tabanca 3 kama ve birkaç adette namlu bulunmuştur.

Olaya savcılık el koymuş antika tabancalarda Amasya müzesine kaldırılmıştır.

Yeni Hastaneden Ne Haber?

Vezirköprü’nün yeni sağlık merkezi senelerden beri bitirilememiştir. Durum jet bakan Özkan’ada gösterilmişse de bu da yeterli tahsisatın gönderilmesi için kâfi gelmemiştir. Sağlık merkezi insanlara hizmet edeceği yerde, parasızlıktan tütün deposu olarak icara verilip, tütünlere hizmet etmektedir.

Konuşturulacak Kurşunları (Pazar)’A Getirmek Moda Oldu.

Ortacamii Civarında Beş El Kurşunla Pazar’da Adam Vurdular

Son yıllarda Vezirköprü’de adam vurmak bir moda oldu.

Geçen hafta davası sonuçlanan geçtiğimiz yıl yeni çarşıda işlenen cinayetle, daha önceki sebze pazarı ve buğday pazarı cinayetleri, hep Vezirköprü’nün hafta günü olan pazartesi günleri Pazar’da işlenmiş akla gelebilen sadece birkaç misal.

Geçen Pazar

Geçtiğimiz Pazar (pazartesi günü) Ortacamii’nin arkasındaki fırın önünde 35 yaşlarında Esenköylü M.D’yi H.Z beş el kurşunla yere sermiştir. Ne var ki M. ölmemiş yaralı olarak Samsun Devlet Hastanesine kaldırılmıştır.

Share
688 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?