logo

50 YIL ÖNCE – 30 Ekim 1966

50 YIL ÖNCE – 30 Ekim 1966

Vezirköprü’nün Tek Doktoru Gidiyor

Vezirköprü’nün tek doktoru ve yıllardan beri ilk defa Vezirköprü’ye dâhiliye mütehassısı olarak tayin edilmiş Doktor Osman Çelik’in Nallıhan’a tayin edildiği öğrenilmiştir.

İlçemize de Kavak’tan Gönül Gürel Demirel’in tayini gelmiştir. Dr. Gönül Gürel Demirel Vezirköprü de hem sağlık merkezi baştabipliği hem belediye doktorluğu yapacak, bunlardan başka da vatandaşların hizmeti ile 138 köydeki hasta insanların yardımına koşacak.

Orman İşletme Müdürü Özyiğit Ayancık’a Gidiyor

İlçemiz ormanlarını burada kaldığı kısa süre içerisinde elle tutulur hale getiren, en köhne yerlere kadar yollar yapan ilçemiz orman işletme müdürü Ali Özyiğit Ayancık’a tayin edilmiştir.

Özyiğit’in ilçemizden tayini üzüntü yaratmış, Vezirköprü orman işletmesi ve kunduz ormanları için büyük bir kayıp olmuştur.

VATANDAŞ: Ali Özyiğit’e yeni vazifesinde başarılar dileriz.

Bartın Ziraat Okulu İçin Ankara’ya Heyet Gönderdi.

İlçemiz ziraat odası son zamanlarda çok kesif bir faaliyet devresine girmiştir.

Muhitimiz hayvancılığının gelişmesi için çalışmalar, çiftçinin ihtiyacı olan tohumluk buğday ihtiyacının giderilebilmesi için çalışmaktadır.

İlçemizde hayvancılığın ilerlemesi, köylüye kavakçılığın fayda ve önemini anlatmak amacıyla numunelik kavak bahçeleri kurulması için çalışmalara devam olunmaktadır.

Diğer taraftan ilçemizde teknik ziraat okulu kurulması için çalışmalara girişilmiş ve bu beyanda ziraat odası tarafından bir temsilci heyet seçilmiştir.

Yakın bir zamanda Ankara’ya ilgililerle temaslarda bulunmak için gidecek olan heyetin başarı sağlayacağı kuvvetle tahmin edilmektedir.

Akal ve Evliyaoğlu CHP Meclisine Seçildiler

Memnuniyetle öğrendiğimize göre samsun milletvekillerinden Kamuran Evliyaoğlu ve Yaşar Akal parti meclisine seçilmişlerdir.

VATANDAŞ: Akal ve Evliyaoğlu’nu tebrik eder başarılar dileriz.

Samsun’a yapılacak teknik ziraat okulunun emri geldi

İlimize yapılacak teknik ziraat okulunun emri bu hususta çalışmalar başlamıştır.

Görüşler

Geçenlerde havza da bir büroda otururken eski Havza Kaymakam’ı R.Nejdet Aktaş’tan bahis açıldı. Havza’lılar memleketlerine inanılmayacak eserler vermiş bu adamın hala tesiri altında idiler.

Bizler Havza’nın Taki Alp isimli gene çok çalışkan kaymakamından sonra Aktaş Beyin ne yaparsa yapsın Taki Beyin çalışmaları yanında sönük kalacağını, Havza’lıların “ah eski kaymakamımız!” demekten kurtulamayacağını zannediyorduk. Oysa ki : Aktaş’ın çalışmaları öyle muazzam olmuş halk gayretlerini değerlendirerek yok gibi görünen imkanları öylesine gün ışığına çıkarmıştı ki bugün elle tutulur iki muazzam esere adete ismini nakşetmiştir.

Bölge hastanesine başladığı zaman bunun başa çıkamayacağı üzüntüsünü taşıyan Havza’lı hemşerilerimize rastlamıştık. Fakat Aktaş yapılacaksa kısa ömürlü yatırımlar peşinde değildi, uzun ömürlü işlere girişmenin faydasına inanmış insan olarak kolları sıvamıştı.

Share
651 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?