logo

50 Yıl Önce – 4 Aralık 1966

50 Yıl Önce – 4 Aralık 1966

Samsun ilçelerinin tüccarları ticaret bakanlığının ilgisini bekliyor

Samsun ticaret odasının antidemokratıik tutumuyla kim ilgilenecek

Ticaret odası seçimleri yurdun her tarafından devam ettiği şu günlerde dikkatler yeniden samsun ticaret odasına çcevrilmiştir.

Ne ticaret bakanlığı tarafından, ne de herhangi bir teşkilat tarafından kontrolü yapılmayan SAMSUN TİCARET ODASI,banka kredilerini baskı yapıp aidatını ve muhtelif ödemelerini toplamak için üye yaptığı ilçeler ticaret erbabına karşı ufak bir vazife yaptığı görülmemiştir.

Anayasa hak hukuk esaslarına hatta insan haklarına aykırı bir tutumun tipik örneğini veren samsun ticaret odası bir aidatlarını topladığı ilçeler ticaret erbabının odaya seçilmek ve seçmek hakkını da iptal anormalliğini de eklemiştir.

Samsun’un zengin tüccarlarından muayyen grubunun elindeki bu teşkilattan hiçbir istifadesi olmayan ilçeler iş ve ticaret adamları daha ne kadar bu fuzuli vergiyi ödemeye devam edeceklerdir.

Askeri cezaevinden kaçarak soygunlar yapan er hastane ziyaretinde yakalandı.

                Bafra (özel)

Amasya askeri ceza evinden firar ederek Ankara yolu üstünde bulunan çeşitli benzin istasyonunu soyup gasp yapan şehrimiz Kösedik köyünden İsmail Deniz, devlet hastanesinde yatan kardeşini görmek için şehrimize geldiği sırada takipçi jandarmalar tarafından yakalanmış ve tekrar cezaevine gönderilmiştir.

 

Bafra içme suyu yeterli hale getiriliyor

İlçemizin içme suyunun artan ihtiyacı karşılamağını gören belediye, çalışmaları neticesi işin hal yolunu bulmuştur.

İller bankasıyla yapılan temaslar sonucu bankanın açacağı sondaj kuyuları Bafra’nın suyu, 30 yıl sonraki ihtiyacı karşılar duruma gelecektir.

 

Vezirköprü içme suyu kafi gelmiyor

İlçemizin içme suyu senelerden beri ilçe ihtiyacını karşılamamakta geceleri de büsbütün kesilmektedir.

Elektrikten sonra Vezirköprü’deki su buhranına karşı belediyenin hal çaresi bulması bu ilçeyi en tabii ihtiyaçlarına kavuşturma zamanın gelip geçtiğini ne zaman anlayacağı merak konusudur.

Nakil ve tayinler

İlçemiz ağır ceza başkanlığına salahiyetli olarak havza hâkimlerinden Sayın Cahit Termelioğlu görevlendirilmiştir.

Termelioğlu aynı zamanda ilçemiz seçim kurulu başkanlığını da yapacaktır.

Havza komiserliğine

                Havza emniyet komiserliğine Bafra’da bir buçuk yıl kalmış olan A. Hikmet Onat tayin edilmiştir.

 

Görüşler

Bizi (böyle) bırakan Amillerin çok yönlü nedenleri

Bir kısım (Vezirköprü dostları), ötenden beri hayıflanıp duruyorlar Vezirköprü’ye niçin bir ziraat okulu veya orman kulu veya mesleki bir okul yapılmıyor diye?

Hayıflanmakla işler neticelenmiş olsa idi veya sonuca varmak için hayıflanmak kâfi gelse idi hepimiz oturup sadece üzülmek değil ağlamaya başlayalım. Ama kim okur kim dinler.

Çeşit çeşit kuruluşlarımız teşkilatlarımız var.

Mesela; ziraat odamızdan bir heyet bunu için kaç defa Ankara’ya gidip temaslar yaptı, esnaf cemiyetlerimizden kaç defa bu anlamda bir teşebbüs görüldü?

(siyasi partilerimizde iş yok, politikacılarımız ya hislerini kurbanı olmakta veya ileri seçim şansları için yatırımlar yapmakta) oldukları söylüyoruz da diğer kuruluşlarımız çok mu vazifelerini yapıyor!

Samsun vilayetinden ilgi ümit edenler rahatça avuçlarını yalayabilirler. Kaç defa sayın samsun valisi Vezirköprü’ye gelmiştir. Parmakla sayılacak kadar az, ziyaretlerinde kaymakamlık odasında dışarı çıkabilmiş midir. Ya vali muavinlerimiz, ya maarif müdürümüz, ya karayolları müdürümüz, sağlık müdürümüz, haşmetli binalarıyla ziraat teşkilatlarının sayın müdürleri kaç defa ilçelere gidip sahalarına inhisar eden işlerde etütler yapmışlardır.

Share
622 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?