logo

50 Yıl Önce – 4 Şubat 1968

50 Yıl Önce – 4 Şubat 1968

Vezirköprü’de geçtiğimiz hafta kaymakamlık jeep’i ile sağlık merkezinin külüstür ve bir türlü değiştirilmeyen 25 yıllık jeepini telaşla sinyal çalarak Ortacamii önünden aşağı kaydığını görenler bir olayın varlığını anlamakla gecikmediler.

Nitekim Vezirköprü’nün Değirmenbaşı Mahallesindeki fırının biraz ilerisinde 15 yaşındaki köylüsü ve akrabasının kurşunlarına hedef olan adamı arkasında bulunan atı kurtarmış sadece kalçasından yaralanmıştır.

Olayı VATANDAŞ gazetesi muhabirlerine anlatanların ifadelerine göre hadisenin iç yüzü şöyledir;

-İlçemizin cebeli Köyünden 31 yaşında Hüseyin oğlu B.İ daha önce abisini vurduğu iddia edilen Ahmet oğlu 15 yaşındaki M.Ş’nin 7.65 çapındaki tabancasının kurşunlarına hedef olmuşsa da muhakkak bir ölümden atını siper aldığı için kurtulmuş arkasından sıkılan kurşunlarla sadece kalçasından yaralanmıştır.

Kaçan sanık Vezirköprü polisi ve jandarma ekiplerince mezbahane önünde ablukaya alınmış, sonra tek kurşun kalmış tabancasıyla ağlayarak yakalanmıştır.

Havzada Bir Fabrikan Un Çaldığı İddia Edilen Adamın Evine Unları Aramaya Giren Adam Suçlanan Adamın Karısına;

“Unları Değil Seni Aramıştım” Deyince…

Geçtiğimiz hafta Vezirköprü ağır ceza mahkemesinde enteresan bir davaya bakılmıştır.

Havza’nın meşhur un fabrikasından A.L isimli işçinin fabrikadan un çaldığı ileri sürülerek yine aynı fabrikadan A.G isimli işçi unları aramak bahanesiyle A.L’nin evine girmiş unları ararken kadınla bir ara yalnız kalmasında istifade ederek kulağına hissi bir sesle; “Benim aradığım unlar değil seni aramıştım canım” dediği iddia edilmektedir. Kadın da durumu derhal kocasına haber verdiği için kocası A.L’nin evinde bulunan av tüfeği ile A.G’yi kasığından vurduğu iddiasıyla A.L’nin ilçemiz ağır ceza mahkemesinde görülen davaya gelmediği için o dava düşmüş bu sefer kadının kocası A.L’nin aleyhine açılmış yaralama davasına devam olunmuştur.

6 yaşındaki kızın ırzına geçen sanığın davasına devam olundu

İlçemizin Örencik köyünden 14 yaşındaki N.B, 6 yaşındaki N.K’nin ırzına geçtiği iddiasıyla aleyhine açılan davaya gizli celsede bakılmıştır.

Neticede sanığın istenilen günde adli tıpta bulunarak muayenesi gereğinin yerine getirilmesi için dava ileri tarihe ertelenmiştir.

VATANDAŞ Gazetesinin 9 Yaşına Girişi Dolayısıyla

Gazetemizin 9 yaşına girişi dolayısıyla birçok dost arkadaş ve gazetelerden tebrik aldık. Bu arada ilçemizin emniyet başkomseri Hulusi Elver’de yazdığı tebrik yazısında şu iyi hislerini belirtmiştir. 19 Ocak 1968 günü 9 yaşına giren gazetenize ve mensuplarına dah uzun yıllar başarı dileklerimin kabulünü rica ederim” Demektedir. Gazetemiz hakkında gösterilen iyi hislere teşekkür ederiz.

Vezirköprü Fazıl Ahmet Paşa Çocuk Kütüphanesine Kitap Bağışları Devam Ediyor.

Sıra Adliyecilerimizle Öğretmenlerimizde

Hâkim S. Yavuz Dinçsoy 14 Kitapla Geçtiğimiz Haftanın En Yüksek Bağışını Yaptı. Ziraat Bankası Kitaplarıda Yerine Verildi

Vezirköprü’de bir yıl önce kurulmuş fakat çoğu istifadesiz 50 kitaptan başka kitabı bulunmadığı için derslerini hazırlamak feyzalmak için günün birçok saatinde saatlerce kitap bekleyen yavrucakların bu ihtiyaçlarına cevap verecek imkânı temin için VATANDAŞ gazetesinin açtığı kitap kampanyasına bağışlar devam etmektedir.

Bugüne kadar geniş ilgi bulan ve Kaymakam Sayın Ergin’in ve milletvekillerimizden Sayın İlyas Kılıç’ın da bizzat ilgilendiği kampanyaya bağışlar devam etmektedir.

Sayın Dinçsoy 14 kitapla geçtiğimiz haftanın en yüksek bağışını yapmıştır. Ankara’dan yapılan bağışları henüz gelmemiştir. Bugüne kadar kütüphanemize birbirinden değerli 125 kitap verilmiştir.

Share
725 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?