logo

50 YIL ÖNCE – 6 Kasım 1966

50 YIL ÖNCE – 6 Kasım 1966

Atatürk’ün ölüm yıldönümü töreni sinemada yapılacak

Büyük Atatürk ebediyete intikalinin 28. Yıl dönümü ilçemizde de lale sinemasında törenle kutlanacaktır.

10 kasım Perşembe günü içki içilmeyecek, sinemalarda Atatürk’e ait filmler gösterilecektir.

9.05’te atılacak fişekle bütün resmi daireler ve hususi teşekküller bayraklarını yarıya indireceklerdir. Hükümet önündeki büste çelenkler konacaktır.

Ortaokulun lale sinemasında uygulayacağı programdan başka diğer okullar 10 Kasımla ilgili törenleri kendi okullarında düzenleyeceklerdir.

Şimdide elektrik derdi başladı

Baskı altında gazete nasıl yayınına devam edebilir.

Senenler senesi devlet yatırımlarından yok denecek kadar az nasibini almış özel gelişmeler sağlayan teşebbüs sahipleri körletilmiş bu yüzden günün icabı asrın gelişmesinden bir köy kadar dahi nasibini alamamış Vezirköprü’ye saatte 1800 baskı yapan yarı otomatik VİNDSBRAUTSE isimli tipoyu getirirken ilgililerden sadece anlayış değil yardım dahi göreceğimizi zannediyor (BU MEMLEKETE MEMLEKETİ GELİŞTİRECEK YATIRIMLARA İMKÂN VERMEZLER, BOŞA BORCA GİRİYOR, YATIRIMLAR YAPIYORSUNUZ) demelerine aldırmıyor, (memleketimiz) diyorduk. Şuna inanmıştık ki, safçasına her şey büyük şehirlerde yapılmaz Anadolulun bu bölgesinde de örnek çalışmalar yapılır. Bu bölgenin albümü teşebbüs gibi muazzam bir esere de bu cesaretle girişmiş büyük ilgi bulan bu eseri daha bir bin gazetenin basımına elektrik veremeyen zihniyet altında 5-10 bin kitabı nasıl basacağımızı düşünememiştik.

Görüldüğü gibi vatandaş da polemiği çok kolay ve revaçta olan meselelere girmeden memlekette bölgenin davalarına karşı halk arasında bir uyanma belirmesine çalıştık. Yayınımız buralara da bir şeylerin yapılmasın lüzumunu kapsardı. Ve işte elektriğimizden başlayan baskı bu suçumuzun eseri oldu!

İlk zamanları anlayış gördüğümüz Vezirköprü Belediyesinden şimdi bir başka havanın baskısıyla karşılaştık.

VATANDAŞ’IN Perşembe günü hazırlanmış 3-4 sayfa kalıpları makinedeyken ancak gazetenin bir kısmını bastıktan sonra tahdit yetişti. Makinede 3-500 gazete kaldı şunu bitirelim diyorduk. İmkân verilmedi. Cuma günü hat değişiyor diye elektriğimiz büsbütün kesildi. Bütün gün kalıp üzerinde makine yattı. Ancak akşam saat 17’ye doğru verilen cereyanla geri kalmış 3-500 gazete bir kısmını daha bastık 30-40 gazete kalmıştı ki elektrik dairenden sıra ile gelmeye başladılar. GAZETE BASMAYACAKSINIZ.

30 hektar orman yandı

                İlçemizin Gölköyü bölgesinde Sarıdibek Köyü ile Tahtaköprü Köyleri arasında 33 no. Havzada çıkan yangında 30 hektar çam ve kayın tamamen yanmıştır.

Yangına bu mevkide kömür yakan sarıdibek köylü Mustafa oğlu 16 yaşlarında H.K’nin sebebiyet verdiği jandarmaca tespit edildiğinden sanık adalete teslim edilmiştir.

                Zoroğlundan sonra yeni savcı görevine başladı

                İlçemizde memurlar arasında büyük çapta değişiklikler olmuştur. Daha önce da bildirdiğimiz gibi savcı yardımcısı ve ağırbaşlılığı ile sevilmiş Nejat Zoroğlu İzmir Karşıyaka’ya tayin edilerek kalabalık bir Vezirköprü’lü tarafından uğurlanmış, Zoroğlu’nu yolcu etmek için Havza’ya kadar gidenler bile olmuştur.

İlçemize Zoroğlu’nun yerine C.Savcısı olarak Kars’tan Oran Demirali tayin edilerek görevine başlamıştır. Görevlerinde başarılar dileriz.

Orman müdürü adana’dan geliyor

İlçemiz Orman İşletme Müdürü Ali Özyiğit’in Ayancak’a tayin edilmesinden sonra Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne Adana Post Orman İşletme Müdürü Celalettin Erdem tayin edilmiştir.

Malmüdürü (sağlam) gitti

                İlçemiz Malmüdürü kaldığı kısa süre içerisinde kendisini sevdirmiş Mustafa Sağlam, Taşköprü’ye kalabalık bir Vezirköprü’lü tarafından üzüntü içerisinde uğurlanmıştır. Öğrenildiğine göre Vezirköprü’ye Kavak Malmüdürü Kadir Erdinç tayin edilmiştir.

Share
721 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?