logo

Organizasyon Becerisi gerek..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de ciddi bir organizasyon eksikliği olduğuna inanıyorum.
Hemen her konuda, iyi niyetli girişimler ya da uygulamalar bile olsa organizasyon hataları yüzünden beklenen verimlilik sağlanamıyor.
Bunlardan birkaçını sıralarsak;
İlçe trafiğinde, az sayıda personelle mucize yaratılmasını beklediğimiz, sıkıntımız büyük. Ancak ilçedeki artan araç sayısına rağmen yolların değişmemesi, otopark sıkıntısına rağmen yeni binalarda bile park için ayrılan yerlerin farklı amaçla kullanılmasına göz yumulması nedeniyle özellikle pazartesi günlerinin ilçede park yeri ve geçiş sıkıntılarıyla boğuşulmasına neden oluyor.
Oysa iyi bir park yeri organizasyonu ile bu sıkıntı en azından hafifleyebilir.
Kadınların ürettiklerinin satılması ve belki de ileride kooperatifleşerek Vezirköprü ürünlerinin pazarlanması için başlayan üretim satış alanı mesela.
Bugün Park ile Ağız Diş Sağlığı Merkezi arasında kurulmuş bir Çadır Kent oldu, kaldı. Bu fikir işlenmemeliydi demiyoruz, ancak iyi bir organizasyonla bu gün can çekişir hale gelen bu proje canlanabilir ve kentin ortasındaki bu ucube çadır kent görüntüsünden kurtulabilinir.
Bir de büyük işlerimiz var;
İlçede her fırsatta dile getirilen, fakat yıllardır ısrarla bitmeyen işlerimiz de aslında organizasyon eksikliğidir.
Vezirköprü’nün yol ve hastane başta olmak üzere, cezaevi ve organize sanayi gibi yatırım alacağı işleri yapamamasının altında organizasyon eksikliği yok mu?
Bu işlerin tamamlanmamasında Samsun’un Vezirköprü’ye bakışının olumsuzluğu yok mu?
Eksik kalan işlerimizde, yıllardır yapılamayan ve halen de başlanmayan Samsun’da Vezirköprülü temsilciler oluşturma eksikliğimiz yok mu? Daha kendi ilinizde iki adamınız yokken Ankara’da nasıl bir bürokrasi oluşturmayı düşünüyorsunuz?
Buralarda Vezirköprü lobisi oluşturmak, zaman ve emek isteyen bir organizasyon değil midir?
Bütün bu organizasyonları beceremezseniz, İlçenizi sadece ‘torpille işe girme’ gibi çağdışı yöntemin siyasetine bırakırsanız geleceğe nasıl umutla bakıp, eğitim ve sağlık başta olmak üzere, düzeltebilirsiniz?
Bu işleri düzeltemezseniz ve sadece, “bizim adamlar nasıl olsa” zihniyeti ve “dostlar alış verişte görsün” işlerine bağlı bırakırsanız, Vezirköprü’de görev yapmaya çalışan hemen her kurumdaki personeli az sayıyla çok iş yapmak zorunda bırakmaz mısınız?
Hal böyle olunca bu personelin hem daha az çalışarak aynı ücreti alacağı, hem de eğitim ve sağlıktan daha iyi yararlanabileceği yerlere tayinini nasıl durduracaksınız?
Belki de bunları durdurmayıp, gücünüz yetmeyenlere ses çıkarmayıp, gücünüz yettiğince sizden olanların gitmesine bile yardımcı olacaksınız?
Bu işlerin tamamı organizasyondur. Küçük ya da büyük, kısa ya da uzun vadeli organizasyonlar.
Peki bu organizasyon becerisine sahip yöneticileri Vezirköprü’de bulabiliyor muyuz?

Share
296 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...