logo

Değişim olur mu?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Virüslü günlerde sona yaklaşıldığının sinyalleri veriliyor.
Özellikle çarşıdaki ekonomik sıkıntı herkesi ziyadesiyle bunaltmaya başlamış görünüyor.
Bazıları bu iş bitmeyecek, farklı dalgalar halinde gidecek görüşünü ileri sürerken, bazıları bundan sonra olacak gelişmelerin ilk salgın kadar etkili olmayacağı görüşünde.
Her ne şekilde olursa olsun, dünyada dengelerin farklı hale geleceği konuşuluyor.

Dengeler de değişse, farklı özelliklerle kartlar yeninde dağıtılsa da, Vezirköprü gibi küçük, eski ve eski alışkanlıkların hüküm sürmeye devam ettiği ilçelerde değişim zor görülür.
Zor olacak değişimlerden biri de; bu güne kadar da tırnakla kazınarak alınmış bazı küçük yatırımların dışında yenilerinin eklenmesinin mümkün olmadığını gördüğümüz, yaşadığımız Vezirköprü’de yatırım hızının artmasında olacaktır.
Belki de dünyada ve Türkiye’de bahsedilen değişimler Vezirköprü’nün bu güne kadar görmediklerini görmesine, almadıklarını almasına yarar.
Vezirköprü’de en büyük gelir kapısı olan tarım ve hayvancılık için yapılmayanları düşündüğümüzde, neredeyse hayal olan sanayileşme adına atılacak adımların sürekli ötelenmesini gördüğümüzde, bacasız sanayi denen turizmin gidişindeki zorlamayı hissettiğinizde, atılmayan adımların eksikliğini atılan adımların ise yetersizliğini düşündüğünüzde değişim ilçe için belki de bir şans olacaktır.
Umarım, değişim Vezirköprü’ye olumlu sirayet eder ve bunan sonra ilçenin talihi değişir.
Vatandaştan gelen soru
Pazartesi günleri sebze pazarının kapatılması ve yerine Yuvakent’in Pazar yeri olarak kullanılmasına ilişkin vatandaşlarımızdan gelen tepkiyi aktarıyorum.
“Virüs tedbirleri kapsamında Vezirköprü Pazar Yerinde kurulan pazarın pazartesi günleri kapatılması ve bunun yerine Pazar günleri Yuvakent’te Pazar kurulması başlangıçta anlamlı geliyordu.
Bugün madem Yuvakent’te kurulan pazar pazartesi günleri kuruluyor, o zaman neden Pazar yeri kullanılmıyor da burası kullanılmaya devam ediliyor.
Yuvakent’teki pazarın kullanımının da hiç sıhhi olmadığı, maske ya da sosyal mesafe gibi kurallara uyulmadığı, giden gören herkesin malumu. Burada bir semt Pazar oluşturulmak isteniyorsa kabul ama neden Sebze Pazarı olarak yapılan alan yasak?
Umarız yetkililerin mantıklı bir açıklaması vardır.”
Elçiye zeval olmaz..

Share
372 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...