logo

Samsun’da bir sağlık yatırımı daha tamamlandı. Darısı Vezirköprü’nün başına Yeni Salıpazarı Devlet Hastanesi Hizmete Girdi

Samsun’da bir sağlık yatırımı daha tamamlandı. Darısı Vezirköprü’nün başına Yeni Salıpazarı Devlet Hastanesi Hizmete Girdi

Vezirköprü’de yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı devam ederken Salıpazarı’nda yapımı tamamlanan 25 yataklı Salıpazarı Devlet Hastanesi hizmete girdi.
Sağlık Bakanı Muhammet Ali Oruç açılış öncesinde yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Sağlık Bakanlığımızın Samsun’daki sağlık yatırımları pandemi döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yeni poliklinik binasının ardından şimdi de Salıpazarı ilçemizde tamamlanan Salıpazarı Devlet Hastanemizin yeni binasını 10 Ağustos Pazartesi günü halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Yeni hastane binamızla artık Salıpazarı hemşerilerimiz ve hastanemizden hizmet alan bölge insanları daha modern koşullarda sağlık hizmeti alma imkânına kavuşmuş olacak. 11.822 m2 alanda inşa edilen yeni hastane binamızda eski binada olmayan Doğum Servisi, Ameliyathane, Yoğun Bakım, Diyaliz ve Palyatif Bakım Üniteleri yer alacak.
Hizmete girecek bu bölümler sayesinde hem Çarşamba Devlet Hastanemizin hasta yükü paylaşılmış olacak hem de Salıpazarı ve çevre bölgelerde yaşayan hastalarımız bu hizmetleri almak için ilçelerinden ayrılmak zorunda kalmayacak.
Yaklaşık 20 Milyon TL’lik yatırımla tamamlanan Yeni Salıpazarı Devlet Hastanemizde, eski hastanemizde 5 olan niteliksiz oda sayısı, nitelikli 25 odaya yükselmiş olacak. Yatak sayımız zaman içinde gerek duyulması halinde tek kişilik odalara eklenecek yataklarla 40’a kadar yükseltilebilecek. Odalarımızda bu yönde teknik düzenleme şimdiden yapıldı.
Tüm bu özellikleri dikkate alındığında yeni hastanemizin, Salıpazarı ilçemizin 50 yıllık sağlık ihtiyacını karşılar nitelikte olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni hastanemizin tüm Salıpazarlılara ve bölge insanına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vezirköprü’de ise yapımı devam eden 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi için vatandaşlar “Darısı Vezirköprü’nün başına.” İfadelerine yer verdiler.

Share
304 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?